Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικό «όχι» στον Draghi - O ΥΠΟΙΚ Lindner απορρίπτει την πρόταση για κοινό ευρωπαϊκό χρέος

Γερμανικό «όχι» στον Draghi - O ΥΠΟΙΚ Lindner απορρίπτει την πρόταση για κοινό ευρωπαϊκό χρέος
«Η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει σε αυτό» υπογράμμισε ο ΥΠΟΙΚ
Χρειάστηκαν λιγότερες από τρεις ώρες για να απορρίψει κατηγορηματικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών την πρόταση του Mario Draghi για την έκδοση περισσότερου κοινού ευρωπαϊκού χρέους με στόχο την τόνωση των επενδύσεων.
Στην πολυαναμενόμενη έκθεσή του για την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κάλεσε την ΕΕ να επενδύει έως και 800 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον ετησίως, για να καταστήσει το μπλοκ πιο ανταγωνιστικό και να δεσμευτεί για την τακτική έκδοση κοινών ομολόγων, ώστε να ανταγωνιστεί την Κίνα και τις ΗΠΑ.
Ο Draghi προέτρεψε το μπλοκ να αναπτύξει τις προηγμένες τεχνολογίες του, να δημιουργήσει ένα σχέδιο για την επίτευξη των κλιματικών στόχων του και να ενισχύσει την άμυνα και την ασφάλεια κρίσιμων πρώτων υλών, χαρακτηρίζοντας το έργο «υπαρξιακή πρόκληση».
Ο Christian Lindner δήλωσε στο Politico ότι η αμοιβαιοποίηση «κινδύνων και υποχρεώσεων δημιουργεί δημοκρατικά και δημοσιονομικά προβλήματα».
«Η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει σε αυτό» υπογράμμισε ο Lindner.
«Το πρόβλημά μας δεν είναι η έλλειψη επιδοτήσεων αλλά τα βαρίδια της γραφειοκρατίας και της σχεδιαζόμενης οικονομίας» πρόσθεσε.
«Η αύξηση του κρατικού χρέους οδηγεί υψηλότερα το κόστος δανεισμού αλλά δεν δημιουργεί απαραίτητα περισσότερη ανάπτυξη» σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης