Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα χάνουν όλα οι Ουκρανοί - Στα χέρια του ρωσικού στρατού ένα αμερικανικό τεθωρακισμένο MaxxPro

Τα χάνουν όλα οι Ουκρανοί - Στα χέρια του ρωσικού στρατού ένα αμερικανικό τεθωρακισμένο MaxxPro
Το οπλισμένο αυτοκίνητο ανακαλύφθηκε κατά την αναγνώρισή του από ρωσικό drone
Ρωσικά μαχητικά εντόπισαν στην περιοχή ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης αμερικανικό τεθωρακισμένο MaxxPro, που εγκαταλείφθηκε κακήν κακώς από τον ουκρανικό στρατό.
Σύμφωνα με το Tass, που με τη σειρά του επικαλέστηκε έναν Ρώσο στρατιώτη με κωδικό όνομα «Shakhtar, ο στρατιωτικός εξοπλισμός εντοπίστηκε και κατασχέθηκε πάραυτα.
Το οπλισμένο αυτοκίνητο ανακαλύφθηκε κατά την αναγνώρισή του από ρωσικό drone.
«Παραδώσαμε στους άνδρες του πυροβολικού τον στόχο και αυτοί, φυσικά, εργάστηκαν ωστε το όχημα καθεαυτό να μην πληγεί - οι οβίδες έπεσαν κοντά. Λοιπόν, ο εχθρός τράπηκε σε φυγή προς διαφορετικές κατευθύνσεις και δεν επέστρεψε στο αυτοκίνητο», τόνισε σχετικά ο μαχητής με το διακριτικό κλήσης Shakhtar.
Στις 9 Αυγούστου, Ρώσοι στρατιωτικοί ανακάλυψαν και κατέστρεψαν τη μηχανή μάχης πεζικού Bradley, επίσης αμερικανικής κατασκευής.
Η σχετική επιχείρηση σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τη Βόρεια Στρατιά στην περιοχή του Kharkiv.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε βίντεο με την καταστροφή του αμερικανικού BMP Bradley, το οποίο ανήκε στο παρελθόν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Νωρίτερα, το KP.RU ανέφερε ότι τον Αύγουστο του 2024, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν ήδη επιφέρει ακριβές χτύπημα στο ίδιο μηχάνημα που παρήγαγαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο βρισκόταν στη συνοριακή περιοχή του Kursk.
Την πληροφορία κοινοποίησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης