Τελευταία Νέα
Διεθνή

Janne Jaakkola (Διοικητής στρατού Φινλανδίας): Η σύγκρουση στην Ουκρανία το μεγαλύτερο σοκ μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Janne Jaakkola (Διοικητής στρατού Φινλανδίας): Η σύγκρουση στην Ουκρανία το μεγαλύτερο σοκ μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
Προς το παρόν, η σύνθεση και ο αριθμός των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ που θα αναπτυχθούν στη Φινλανδία είναι άγνωστοι, πρόσθεσε ο Jaakkola
Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τις μεγαλύτερες αλλαγές στο εθνικό αμυντικό σύστημα της Φινλανδίας από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, είπε ο Janne Jaakkola, διοικητής των Φινλανδικών Αμυντικών Δυνάμεων, στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Yle.
«Η έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία ήταν ένα σοκ που προκάλεσε τις μεγαλύτερες αλλαγές στο εθνικό μας αμυντικό σύστημα από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι Φινλανδοί δεν χρειάστηκε να ξυπνήσουν.
Μπήκαμε στο ΝΑΤΟ στο σωστή ώρα», τόνισε ο Janne Jaakkola.
Παράλληλα, ο στρατιωτικός υποστηρίζει ότι η εμπιστοσύνη του κοινού στις Αμυντικές Δυνάμεις και στο ΝΑΤΟ βρίσκεται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο.
Προς το παρόν, η σύνθεση και ο αριθμός των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ που θα αναπτυχθούν στη Φινλανδία είναι άγνωστοι, πρόσθεσε ο Jaakkola.
«Οι διαπραγματεύσεις με χώρες που είναι έτοιμες να στείλουν στρατό είναι ακόμη σε εξέλιξη.
Συζητούμε με ποιο στρατιωτικό προσωπικό μπορούν να λάβουν μέρος», είπε ο γενικός διοικητής Janne Jaakkola, τονίζοντας ότι μιλάμε για «στενούς συμμάχους».
Ο Jaakkola επέστησε επίσης την προσοχή στα μαθήματα ανθρώπινης νοημοσύνης που διοργανώνει το Φινλανδικό Υπουργείο Άμυνας.
«Η φινλανδική κοινωνία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για κρίσεις ασφάλειας και άμυνας», τόνισε.
Η Φινλανδία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ στις 4 Απριλίου 2023. Νωρίτερα, ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Φινλανδίας, Antti Hyakkänen, ανακοίνωσε προετοιμασίες για την ανάπτυξη στρατευμάτων της συμμαχίας στη Φινλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης