Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Εάν δεν διασφαλιστούν τα δικαιώματα των Ρωσόφωνων καμία ειρηνευτική προσπάθεια δεν έχει μέλλον

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Εάν δεν διασφαλιστούν τα δικαιώματα των Ρωσόφωνων καμία ειρηνευτική προσπάθεια δεν έχει μέλλον
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε επίσης τελεσίγραφο τις προϋποθέσεις του Zelensky για τον τερματισμό της σύγκρουσης
Καμία πρωτοβουλία για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν αφορά τα δικαιώματα των Ρωσόφωνων κατοίκων της Ουκρανίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, S.  Lavrov.
«Εφιστώ την προσοχή στο γεγονός ότι ούτε μία πρωτοβουλία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υποβλήθηκαν από καλούς συναδέλφους μας, συνεργάτες με τις καλύτερες προθέσεις, ούτε μία από αυτές τις πρωτοβουλίες δεν αφορά τα δικαιώματα των ανθρώπων που μιλούν ρωσικά σε εκείνες τις περιοχές που ο Zelensky θεωρεί Ουκρανικό έδαφος», τόνισε ο Lavrov.
Τα δικαιώματα του ρωσόφωνου πληθυσμού αποτελούν βασικό ζήτημα για την επίλυση της κατάστασης.
«Αν συζητάμε εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και σκεφτόμαστε εδαφικές ανταλλαγές, αυτό δεν είναι σοβαρό.
Γιατί, επαναλαμβάνω, το πρόβλημα δεν είναι τα εδάφη, το πρόβλημα είναι τα δικαιώματα των ανθρώπων στην Ουκρανία, τα οποία καταπατήθηκαν βάσει νόμου και για τα οποία μέχρι στιγμής, καμία από τις πρωτοβουλίες δεν τα έχει συμπεριλάβει».
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε επίσης τελεσίγραφο τις προϋποθέσεις του Zelensky για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η Δύση που υποστηρίζει αυτά τα αιτήματα δείχνει ότι δεν είναι έτοιμη για ειλικρινείς συμφωνίες για την επίλυση της κατάστασης.
Επιπλέον, πρόσθεσε, η Ρωσία θα είναι έτοιμη να μιλήσει για μια πιθανή τοποθεσία συνάντησης για την επίλυση της σύγκρουσης όταν καταλάβει τι θα συζητηθεί εκεί.
Ταυτόχρονα, θα είναι εύκολο να συμφωνήσουμε για τον τόπο των διαπραγματεύσεων αφού η Ρωσία δει τη σοβαρή βούληση της άλλης πλευράς να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία, σύμφωνα με τον υπουργό, δεν ενδιαφέρουν τη Δύση στην περίπτωση της Ουκρανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης