Τελευταία Νέα
Διεθνή

Viktor Orban (Ουγγαρία): Μια νέα ειρηνευτική πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη για την Ουκρανία… θα είναι εντυπωσιακή

Viktor Orban (Ουγγαρία): Μια νέα ειρηνευτική πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη για την Ουκρανία… θα είναι εντυπωσιακή
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Viktor Orban τόνισε ότι «η ειρηνευτική αποστολή βρίσκεται σε εξέλιξη», ο πρωθυπουργός «δούλεψε σε αυτήν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού» και άφησε να εννοηθεί ότι ένα «εντυπωσιακό» γεγονός θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban ετοιμάζει μια νέα «εντυπωσιακή» πρωτοβουλία τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής προσπάθειας για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι ATV.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Viktor Orban τόνισε ότι «η ειρηνευτική αποστολή βρίσκεται σε εξέλιξη», ο πρωθυπουργός «δούλεψε σε αυτήν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού» και άφησε να εννοηθεί ότι ένα «εντυπωσιακό» γεγονός θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.
Ωστόσο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, ο Viktor Orban δεν έδωσε λεπτομέρειες για την επικείμενη εκδήλωση.
Την 1η Ιουλίου, η Ουγγαρία ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ για έξι μήνες.
Στις 5 Ιουλίου, ο Viktor Orban επισκέφθηκε τη Ρωσία, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Putin και συζήτησε πιθανούς τρόπους επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία και την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.
Αργότερα, ο Viktor Orban ταξίδεψε στην Κίνα, όπου συναντήθηκε με τον Κινέζο πρόεδρο.
Πριν από την επίσκεψή του στη Ρωσία, ο Viktor Orban συζήτησε τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky στο Κίεβο στις 2 Ιουλίου.
Η πρωτοβουλία για πιθανές ειρηνευτικές πρωτοβουλίες χωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη των Βρυξελλών προκάλεσε έκρηξη αγανάκτησης μεταξύ των ηγετών της ΕΕ.
Ένιωσαν ότι η Ουγγαρία υπονόμευε την ευρωπαϊκή ενότητα και την πορεία της κοινότητας να μεγιστοποιήσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης