Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πόσο θα μειωθούν τα κέρδη της Aegean Airlines στο εξάμηνο – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Πόσο θα μειωθούν τα κέρδη της Aegean Airlines στο εξάμηνο – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Η συντήρηση των νέων αεροσκαφών και η καθήλωσή τους θα επηρεάσει μεταξύ άλλων την κερδοφορία
Σχετικά Άρθρα
Αύριο (11/9) θα ανακοινώσει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου η Aegean Airlines και οι αναλυτές περιμένουν ικανοποιητικές επιδόσεις.
Σύμφωνα με τη Eurobank Equities οι επιδόσεις θα είναι ικανοποιητικές με δεδομένο το περσινό δυνατό δεύτερο τρίμηνο και με δυνατά στοιχεία κίνησης (+8% όπως έχει ήδη ανακοινωθεί) και καλή αύξηση τιμών (σταθεροί ναύλοι) που μεταφράζονται σε αύξηση 7% στον τζίρο.
Ωστόσο, το αυξημένο κόστος ανά μονάδα θα επηρεάσει τη λειτουργική κερδοφορία, με την εκτίμηση για τα EBITDA να είναι στα 112,5 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 6% αλλά πάνω από τα επίπεδα του 2019. Αυτή η εκτίμηση ισοδυναμεί με αύξηση 6% στα EBITDA του πρώτου εξαμήνου και 10% αύξηση στο τζίρο. Επιπλέον η χρηματιστηριακή περιμένει ισχυρή δημιουργία ρευστότητας από τις ταμειακές ροές που θα οδηγήσει σε καθαρό ταμείο εκτός των μισθώσεων σε πάνω από 600 εκατ. ευρώ στο τέλος της περιόδου.
Η Optima Bank σε χθεσινή της ανάλυση αναφέρει πως περιμένει άλλη μία δυνατή ανακοίνωση κερδών σε επίπεδο τζίρου, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της για ένα έτος ρεκόρ όσον αφορά τα έσοδα και την επιβατική κίνηση.
Τα αποτελέσματα θα επηρεαστούν από το υψηλότερο κόστος, αλλά και από τη συντήρηση των νέων αεροσκαφών που έχουν καθηλωθεί στο έδαφος με αποτέλεσμα να πληρώνει η εταιρεία υψηλότερο κόστος συντήρησης των λιγότερο αποδοτικών αεροσκαφών. Η χρηματιστηριακή σχολιάζει και την είσοδο με 25 εκατ. ευρώ στη Volotea και την εμπορική συνεργασία των εταιρειών. Επίσης για το τρίτο τρίμηνο περιμένει πως θα ισχυρά στοιχεία για την κίνηση θα δείξουν ένα δυνατό τρίμηνο, αλλά από την άλλη πλευρά ο ανταγωνισμός ίσως επηρεάσει τους συντελεστές πληρότητας και τα αυξημένα έξοδα να μειώσουν τα κέρδη.
Για το πρώτο εξάμηνο περιμένει πωλήσεις 754,2 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 11,2%, EBITDA 147 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 5,4% και καθαρά κέρδη 21 εκατ. ευρώ από 37 εκατ. ευρώ πέρυσι μειωμένα κατά 43,3%.
Αναφορικά με την καθήλωση των νέων αεροσκαφών, η εταιρεία έχει ενημερώσει πως θα λάβει αποζημίωση από την Pratt & Whitney για το θέμα με τους κινητήρες, χωρίς ωστόσο να έχει πει το ποσό που θα λάβει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης