Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Δημοσκόπηση: Κατάρρευση Scholz, δεύτερη δύναμη το AfD με 19,5% - Το SPD στο 14%, πρώτο το CDU με 32,5%

Γερμανία - Δημοσκόπηση: Κατάρρευση Scholz, δεύτερη δύναμη το AfD με 19,5% - Το SPD στο 14%, πρώτο το CDU με 32,5%
Τo AfD προκάλεσε πολιτικό σεισμό στη Γερμανία με την πρωτιά του στη Θουριγγία, με ποσοστό άνω του 30%
Συνεχίζεται η δημοσκοπική άνοδος του ακροδεξιού «Εναλλακτική για τη Γερμανία» στη Γερμανία, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου ΙNSA.
Το AfD βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 19,5%, έχοντας κερδίσει επιπλέον μισή μονάδα από την προηγούμενη έρευνα για την πρόθεση ψήφου στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2025. .
Η δημοσκοπική κατρακύλα για το SPD του καγκελάριου Olaf Scholz συνεχίζεται, με τους Σοσιαλδημοκράτες να χάνουν άλλη μία μονάδα, στο 14%.
Σταθερά στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Χριστιανοδημοκράτες με το CDU/CSU να συγκρεντρώνει ποσοστό 32,5%, αυξημένο κατά 1,5%.
Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό 10%, όπως και το πρωτοεμφανιζόμενο BSW - «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ».
Το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) βρίσκεται κάτω από το όριο εισόδου στην Βundestag με 4%(-0,5) και η Αριστερά - Die Linke περιορίζεται στο 2%.
Τo AfD προκάλεσε πολιτικό σεισμό στη Γερμανία με την πρωτιά του στη Θουριγγία, με ποσοστό άνω του 30%, αναγκάζοντας την κυβέρνηση Scholz να υιοθετήσει πιο σκληρή στάση στο μεταναστευτικό, το οποίο αποτελεί ένα από τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους Γερμανούς ψηφοφόρους.

«Η απόσταση μεταξύ SPD και CDU διευρύνεται στις 18,5 μονάδες. Αν όλοι οχυρωθούν παραμείνουν στα όριά τους, τότε δεν θα υπάρχει εναλλακτική από τον συνασπισμό CDU/CSU-SPD», δήλωσε ο επικεφαλής του Insa Χέρμαν Μπίνκερτ, σχολιάζοντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Όλοι οι άλλοι σχηματισμοί θα συγκέντρωναν πλειοψηφία μόνο με την συμμετοχή και της AfD ή της BSW.

Κατάρρευση Scholz

Στην κατάταξη δημοτικότητας των πολιτικών, δημοφιλέστερος παραμένει ο υπουργός 'Αμυνας Boris Pistorius (SPD) και ακολουθούν ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Marcus Soeder (CSU) και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας Hendrik Vust (CDU).
Ο αρχηγός του CDU Friedrich Mertz ανεβαίνει μία θέση και Πέμπτη στην κατάταξη βρίσκεται η Sahra Wagenknecht. Ο καγκελάριος Olaf Scholz και η υπουργός Εξωτερικών βρίσκονται στην 18η και στην 17η θέση αντίστοιχα, με καθοδική μάλιστα τάση.



insa_1.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης