Τελευταία Νέα
Διεθνή

Google για πρόστιμο 2,4 δισ. ευρώ: Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση του Δικαστηρίου

Google για πρόστιμο 2,4 δισ. ευρώ: Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση του Δικαστηρίου
Το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης επικύρωσε το πρόστιμο ύψους 2,4 δισ. ευρώ που επιβλήθηκε στην Google στο πλαίσιο έρευνας της ΕΕ για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της
Σχετικά Άρθρα
«Απογοητευμένη» δηλώνει η Google για το πρόστιμο 2,4 δισ. ευρώ από την Κομισιόν, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την έφεση της εταιρείας.
«Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση του Δικαστηρίου. Η απόφαση σχετίζεται με μια σειρά από πολύ συγκεκριμένα γεγονότα. Ήδη από το 2017 προχωρήσαμε σε αλλαγές προκειμένου να συμμορφωθούμε με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η προσέγγισή μας λειτουργεί με επιτυχία εδώ και περισσότερα από επτά χρόνια, παράγοντας δισεκατομμύρια κλικ για πάνω από 800 υπηρεσίες σύγκρισης αγορών» αναφέρεται σε ανακοινωση της εταιρείας.

Το πρόστιμο

Το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης επικύρωσε το πρόστιμο ύψους 2,4 δισ. ευρώ που επιβλήθηκε στην Google στο πλαίσιο έρευνας της ΕΕ για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, με σκοπό να ευνοήσει τις δικές της υπηρεσίες σύγκρισης τιμών για αγορές, αποκτώντας αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι μικρότερων ανταγωνιστών της.
Το πρόστιμο ήρθε έπειτα από έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του εκτελεστικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ολοκληρώθηκε το 2017, και είναι ένα από τα τρία που έχει επιβάλει η Κομισιόν κατά του τεχνολογικού κολοσσού την τελευταία δεκαετία για αντιμονοπωλιακές παραβάσεις, συνολικού ύψους 8,25 δισ. ευρώ.
Η Google άσκησε έφεση κατά της απόφασης στο Γενικό Δικαστήριο, το δεύτερο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ, το οποίο επίσης επικύρωσε το πρόστιμο. Στη συνέχεια, η Google προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ, που επίσης απέρριψε την έφεση και επικύρωσε το πρόστιμο της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης