Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Νέα υποβάθμιση των προβλέψεων για το πετρέλαιο το 2024... και αιτία είναι η Κίνα

ΟΠΕΚ: Νέα υποβάθμιση των προβλέψεων για το πετρέλαιο το 2024... και αιτία είναι η Κίνα
Η Κίνα αντιπροσώπευσε το μεγαλύτερο μέρος της υποβάθμισης, καθώς ο ΟΠΕΚ μείωσε την πρόβλεψή του για την κινεζική ανάπτυξη σε 650.000 βαρέλια ημερησίως το 2024 από 700.000 βαρέλια ημερησίως
Σχετικά Άρθρα
Σε νέα υποβάθμιση -η δεύτερη στη σειρά- των προβλέψεων του για τη ζήτηση πετρελαίου το 2024, προχώρησε ο ΟΠΕΚ, περιορίζοντας επίσης τις προσδοκίες του για το 2025.
Το ασθενέστερο outlook υπογραμμίζει περαιτέρω την πρόκληση που αντιμετωπίζει ο ΟΠΕΚ+ (περιλαμβάνει τον ΟΠΕΚ και συμμάχους όπως η Ρωσία) για την εξισορρόπηση της αγοράς. Την περασμένη εβδομάδα, ο ΟΠΕΚ+ καθυστέρησε ένα σχέδιο για την έναρξη άντλησης περισσότερου πετρελαίου, αφού οι τιμές έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο το 2024.

Οι νέες προβλέψεις

Στη μηνιαία έκθεση του, ο ΟΠΕΚ ανέφερε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 2,03 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2024, από την αύξηση των 2,11 εκατομμυρίων bpd που ανέμενε τον περασμένο μήνα.
Η Κίνα αντιπροσώπευσε το μεγαλύτερο μέρος της υποβάθμισης, καθώς ο ΟΠΕΚ μείωσε την πρόβλεψή του για την κινεζική ανάπτυξη σε 650.000 βαρέλια ημερησίως το 2024 από 700.000 βαρέλια ημερησίως. Η χρήση πετρελαίου στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αντιμετώπιζε προβλήματα λόγων των οικονομικών προκλήσεων και της στροφής προς καθαρότερα καύσιμα, δήλωσε ο ΟΠΕΚ.
«Όσον αφορά το μέλλον, η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας αναμένεται να παραμείνει καλά υποστηριζόμενη», αναφέρει ο ΟΠΕΚ στην έκθεσή του. «Ωστόσο, οι αντίξοες συνθήκες στον τομέα των ακινήτων και η αυξανόμενη διείσδυση των φορτηγών LNG και των ηλεκτρικών οχημάτων είναι πιθανό να επιβαρύνουν τη ζήτηση ντίζελ και βενζίνης στο μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης