Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία Atena: Χάος στην Αττική με διακοπές κυκλοφορίες και μπλακάουτ - Ήχησε το 112 σε Ανατολική Μακεδονία, Αιγαίο

Κακοκαιρία Atena: Χάος στην Αττική με διακοπές κυκλοφορίες και μπλακάουτ - Ήχησε το 112 σε Ανατολική Μακεδονία, Αιγαίο
Προβλήματα σε Ψυχικό, Φιλοθέη, Πολύγωνο, Λαμπρινή και Κυψέλη
Όνομα και πράγμα αποδείχθηκε η κακοκαιρία Atena, αφού το απόγευμα της Τρίτης 10/9 σημειώθηκαν ραγδαίες βροχοπτώσεις στην Αττική, που σε πολλές περιοχές είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας και της ηλεκτροδότησης.
Ηδη, έχουν σημειωθεί κυκλοφοριακά προβλήματα, ενώ έλαβαν χώρα διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές, όπως στο Ψυχικό, τη Φιλοθέη, το Πολύγωνο, τη Λαμπρινή, την Κυψέλη.
Σφοδρή βροχόπτωση σημειώθηκε ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, όπως καταγράφεται στο ακόλουθο βίντεο.



Εντωμεταξύ οι δρόμοι πλημμύρισαν σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας, όπως στους Αμπελόκηπους.



Με δυσκολία οι μετακινήσεις στην περιοχή γύρω από το Μέγαρο Μουσικής και στα δύο ρεύματα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.



Παράλληλα, προειδοποιητικό μήνυμα από το «112» εστάλη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Θάσου, της Σαμοθράκης, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να «χτυπήσουν» από νωρίς το βράδυ της Τρίτης.
Ειδικότερα, ζητείται από τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.


Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

21_5.jpg

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΜΥ.
Η κακοκαιρία «Atena» που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινείται ανατολικά και επηρεάζει τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24).
Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Αναλυτικότερα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως στα βόρεια).
Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.
2. Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.
Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στην ανατολική Μακεδονία προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα.
3. Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Τα φαινόμενα τη νύχτα της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιος και Λήμνος) προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης