Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μύλος ο ΣΥΡΙΖΑ - Επώδυνη ήττα Πολάκη, Κασσελάκη από τους «87» - Την 1η Δεκεμβρίου η εκλογή προέδρου - «Βούδας» ο Τσίπρας

Μύλος ο ΣΥΡΙΖΑ - Επώδυνη ήττα Πολάκη, Κασσελάκη από τους «87» - Την 1η Δεκεμβρίου η εκλογή προέδρου - «Βούδας» ο Τσίπρας
Τα βρήκαν ο Παύλος Πολάκης με τους Κασσελακικούς της Πολιτικής Γραμματείας για την ημερομηνία διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών, αλλά ... ηττήθηκαν
Σε μια χαοτική και ... εμφυλιοπολεμική διαδικασία, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τον ορισμό των εσωκομματικών εκλογών για την εκλογή νέου προέδρου στις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου.
Κατά τη συνεδρίαση υπήρξε έντονη διαφωνία, καθώς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη πρότειναν ως ημέρα διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ την 3η Νοεμβρίου , με τον υποψήφιο πρόεδρο Παύλο Πολάκη να δηλώνει πως συμφωνεί, αλλά με την ομάδα των «87» (Γεροβασίλη, Φάμελλος) να διαφωνεί κάθετα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα.
Ειδικότερα, η νυν πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας, δηλαδή οι λεγόμενοι «87» εισηγήθηκαν τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου την 1η Δεκεμβρίου.
Εν τέλει, κατόπιν ψηφοφορίας με 18 ψήφους υπέρ και 3 κατά (κατά πληροφορίες καταψήφισαν οι Θεοδώρα Τζάκρη, Παύλος Πολακης και Ολυμπία Τελιγιορίδου) η πρότασή τους πέρασε ελαφρώς τροποιημένη και το χρονοδιάγραμμα της εσωτερικής ψηφοφορίας διαμορφώθηκε ως εξής:

-Διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου:

1-3 Νοεμβρίου

-Εκλογή νέου Προέδρου

Πρώτος γύρος 24 Νοεμβρίου και

Δεύτερος γύρος 1 Δεκεμβρίου

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, βρέθηκε διχασμένη σε δύο «στρατόπεδα» σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών, ωστόσο κατέληξε σε μια συμβιβαστική λύση.
Η πλειοψηφία, αποτελούμενη από την ομάδα των «87», πρότεινε να διεξαχθεί το συνέδριο από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου, με την εκλογή νέου προέδρου να πραγματοποιηθεί σε δύο γύρους, στις 24 Νοεμβρίου και, αν χρειαστεί, την 1η Δεκεμβρίου.
Από την άλλη πλευρά, ο Παύλος Πολάκης και οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη ζητούσαν άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Η τελική απόφαση ερμηνεύεται ένας συμβιβασμός που αποσκοπεί στην εξομάλυνση της έντασης στο εσωτερικό του κόμματος και την προετοιμασία για την εκλογή ηγεσίας που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή.

Πολάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Κασσελάκης μπορεί να είναι υποψήφιος - Περιμένει δημοσκοπήσεις για να φτιάξει άλλο κόμμα



Μάλιστα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε -μεταξύ άλλων- για τις εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ πως «νομίζω ότι πρέπει να είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. Δεν μπορεί να πάει παραπέρα».
Ο Παύλος Πολάκης τόνισε πως «πρέπει να επουλωθεί η κατάσταση μας» έτσι, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να επικεντρωθεί στον στόχο του που δεν είναι άλλος από το «να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».
Σε ερώτηση αν μπορεί να είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης ο Παύλος Πολάκης, απάντησε πως «φυσικά και μπορεί να είναι υποψήφιος.
Εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει να δει δημοσκοπήσεις για να φτιάξει άλλο κόμμα».
Όσον αφορά το εάν είναι υποψήφιος ο ίδιος, απάντησε: «Προφανώς».

Διχασμένη η Πολιτική Γραμματεία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν στον ηλεκτρονικό Τύπο, στην Πολιτική Γραμματεία σχηματοποιούνται δύο «στρατόπεδα» αναφορικά με τον χρόνο της εσωκομματικής κάλπης.
Από την μία ο Παύλος Πολάκης και οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, ζητούν άμεση προσφυγή στην εσωκομματική κάλπη, ενώ από την άλλη, η πλευρά των «87» γίνεται λόγος για ανάγκη το κόμμα να εκλέξει ηγεσία στις αρχές Δεκεμβρίου.
Κατά τις ίδιες πηγές, το δεύτερο σενάριο φαίνεται να είναι πιο πιθανό.

Η θέση των «87 της Πολιτικής Γραμματείας»

Πιο συγκεκριμένα, η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας τα στελέχη των λεγόμενων «87», προτείνει να γίνει στις 3 Νοεμβρίου εκλογή συνέδρων, συνέδριο στις 7 Νοεμβρίου (καταστατικό και πολιτικών θέσεων κι επικύρωσης υποψηφιοτήτων), να εκλεγεί νέα Επιτροπή Καταστατικού και να γίνει φουλ προσυνεδριακος διάλογος.
Ο πρώτος γύρος προτείνουν να γίνει την 1η Δεκεμβρίου και ο δεύτερος 7 Δεκεμβρίου .
«Τα χρονοδιαγράμματα αυτά δεν μπορούν να τηρηθούν», ισχυρίζονται οι Κασσελακικοί.

Σιωπή από τον Τσίπρα

Κι ενώ η εσωτερική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ μαίνεται με μεγαλύτερη ένταση και περισσότερα συντροφικά μαχαιρώματα από ποτέ, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας προβάλλει αμέτοχος μπροστά σε αυτές τις καταιγιστικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας δεν έχει εμπλακεί ούτε προτίθεται να έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.
Εξάλλου αποφύγει οποιαδήποτε επαφή που θα μπορούσε να μεταφραστεί ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης