Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Μαξίμου και η ΝΔ «βλέπουν» Δούκα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί τον μετασχηματισμό

Το Μαξίμου και η ΝΔ «βλέπουν» Δούκα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί τον μετασχηματισμό
Ο Στέφανος Κασσελάκης «ξεφούσκωσε» γρήγορα, απέκτησε εχθρούς, ακόμα και αυτοί που τον έφεραν τον έριξαν μετά από 1 χρόνο
Σχετικά Άρθρα
Είναι προφανές ότι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνται με ενδιαφέρον στο Μέγαρο Μαξίμου και την Νέα Δημοκρατία.
Στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος σημείωναν ότι όσα γίνονται στην Κουμουνδούρου καταδεικνύουν πλέον ότι αντίπαλος της κυβέρνησης δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Το κόμμα διασπάται, δεν αποτελεί πόλο εξουσίας, έχει τριχοτομηθεί και ο τρόπος που ήρθε και τώρα εκδιώχνεται ο Στέφανος Κασσελάκης (με τηλεφωνικές ψηφοφορίες) δείχνουν ότι το κόμμα έχει χάσει την σοβαρότητα του» θα πει μεγάλο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος.

Φαβορί πλέον ο Δούκας

Όμως, από τις συζητήσεις με στελέχη προκύπτει και το εξής συμπέρασμα.
Ότι πλέον στο Μαξίμου και στη ΝΔ έχουν στρέψει όλο το ενδιαφέρον τους και την ανησυχία τους στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.
Αρκετά στελέχη θεωρούν πλέον ότι η μονομαχία στο ΠΑΣΟΚ θα παιχτεί μεταξύ του Χάρη Δούκα και του Νίκου Ανδρουλάκη, με τις περισσότερες πιθανότητες σύμφωνα με τις κυριαρχούσες δημοσκοπήσεις να έχει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Οι συμμαχίες του δεύτερου γύρου δεν ευνοούν τον Ανδρουλάκη

Σημαντικό ρόλο, όμως, θα έχουν και οι συμμαχίες του δεύτερου γύρου. Λίγοι θα συναινούσαν με το σημερινό πρόεδρο, ενώ πιο εύκολα θα προτιμηθεί ο Χ. Δούκας από πρόσωπα όπως ο Παύλος Γερουλάνος.
Σημειωτέον οι δύο υποψήφιοι μοιράζονται ένα μεγάλο κοινό στην Αθήνα.
Η δημοσκόπηση της Interview, επίσης, δείχνει ότι ακόμα και ο Π. Γερουλάνος να περάσει στον δεύτερο γύρο θα κερδίσει τον Ν. Ανδρουλάκη και αυτό διότι θα στηριχθεί από τους υπόλοιπους.
Με λίγα λόγια, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θέλει αλλαγή ηγεσίας, την ώρα που μετά από 5 χρόνια, δεν υπάρχει αντιπολίτευση στον Κ. Μητσοτάκη.

Προβληματισμός για Δούκα και στήριξη από παλιό ΠΑΣΟΚ

Πάντως, είναι αλήθεια ότι η δυναμική που αναπτύσσει ο Χάρης Δούκας έχει προβληματίσει την Πειραιώς.
Έχει κερδίσει τον Κώστα Μπακογιάννη, αν και δεν υπήρξε και η μεγαλύτερη συσπείρωση από μεριάς ΝΔ υπέρ του, ενώ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει δίπλα του στελέχη από το παλιό ΠΑΣΟΚ αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για παράδειγμα, συγκεκριμένες πληροφορίες θέλουν την πρώην υπουργό Λούκα Κατσέλη η οποία είχε βοηθήσει πολύ τον Α. Τσίπρα κατά τη διακυβέρνηση του, να είναι ισχυρή υποστηρίκτρια του Χάρη Δούκα. Και δεν είναι μόνο αυτή.

Ευεργετική η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για Δούκα

Την ίδια ώρα, η διάλυση που υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «ξεκλειδώσει» αρκετούς ψηφοφόρους του κόμματος που βλέπουν ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό.
Ο Κασσελάκης «ξεφούσκωσε» γρήγορα, απέκτησε εχθρούς, ακόμα και αυτοί που τον έφεραν τον έριξαν μετά από 1 χρόνο ενώ ξαφνικά πρόβαλαν πολλοί υποψήφιοι αρχηγοί σε ένα κόμμα που διαλύεται και δεν αποκλείεται να βρεθεί με μικρό μονοψήφιο αριθμό.
Όλα αυτά, λοιπόν, θα λειτουργήσουν ευεργετικά για τη μεριά του Χάρη Δούκα που έχει λαμβάνειν από τον αριστερό χώρο ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν έχουν.

Δούκας όπως Τσίπρας

Της ίδιας άποψης είναι και αρκετά κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ που θεωρούν ότι ο Χάρης Δούκας θα προσπαθήσει να αναβιώσει αυτό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, όπου όντας ένας αριστερόστροφος πολιτικός κινήθηκε προς το Κέντρο και τράβηξε τους δυσαρεστημένους.
Είναι σίγουρο ότι ο κ. Δούκας θα κινηθεί πιο αριστερά και θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει τους δυσαρεστημένους και από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από το Κέντρο χωρίς βέβαια να είναι το φόρτε του. Και αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί η ΝΔ, δηλαδή, να επαναπροσεγγίσει το Μεταρρυθμιστικό Κέντρο προκειμένου να κρατήσει ψηλά τα ποσοστά της. Άλλωστε, αυτός ο χώρος είναι που της έδωσε το 41% το καλοκαίρι του 2023.

Ο δήμαρχος δεν θα συναινέσει ποτέ σε συγκυβέρνηση με ΝΔ

Συγκεκριμένες προσλαμβάνουσες από το περιβάλλον του Χ. Δούκα θέλουν τον δήμαρχο Αθηναίων, εφόσον εκλεγεί, να ακολουθεί μία πολύ σκληρή στρατηγική απέναντι στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προσωπικά. Και φυσικά, όταν και αν τεθεί θέμα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ δεν θα είναι καθόλου δεκτικός να συναινέσει σε κάτι τέτοιο.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης