Διεθνή

CNN: Νικήτρια του debate η Harris λέει το 63% των Αμερικανών τηλεθεατών

CNN: Νικήτρια του debate η Harris λέει το 63% των Αμερικανών τηλεθεατών
Για νίκη της Kamala Harris κάνει λόγο και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden
Νικήτρια του debate ήταν η Kamala Harris υποστηρίζει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο δημοσκόπηση που έγινε αμέσως μετά την τηλεμαχία των Harris – Trump.
Σύμφωνα με το CNN, η δημοσκόπηση έδειξε πως το 63% των Αμερικάνων τηλεθεατών υποστηρίζει πως η Harris είχε καλύτερη επίδοση από τον Trump, έναντι 37% που υποστηρίζει το αντίθετο.
Όπως επισημαίνεται, τα ευρήματα αυτά συνιστούν μια μετατόπιση του κοινού σε σχέση με το debate του περασμένου Ιουνίου μεταξύ του Trump και του Biden, όταν και ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία είχε κυριαρχήσει έναντι του νυν προέδρου των ΗΠΑ.
Βάσει της ίδιας δημοσκόπησης, οι Αμερικάνοι τηλεθεατές του debate εμφανίζονται διχασμένοι για το ποιος από τους δύο υποψηφίους φαίνεται να αντιλαμβάνεται καλύτερα τα προβλήματα τους.
Συγκεκριμένα, το 44% λέει ότι η Harris τους καταλαβαίνει καλύτερα έναντι 43% που υποστηρίζει ότι ο Trump είναι αυτός που τα κατανοεί καλύτερα.
Ωστόσο, οι Αμερικάνοι τηλεθεατές δίνουν ένα πλεονέκτημα 20 ποσοστιαίων μονάδων στον Trump έναντι της Harris (55% έναντι 35%) μετά τη συζήτηση για τον χειρισμό της οικονομίας.

Το 82% λέει ότι δεν το επηρέασε το debate

Ένα ακόμα ενδιαφέρον εύρημα είναι πως το 82% των Αμερικάνων που παρακολούθησε το debate, δεν επηρεάστηκε για το ποιον θα ψηφίσει στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Το 14% τόνισε ότι το debate τους έκανε να αναθεωρήσουν αλλά δεν θα αλλάξουν γνώμη, με μόλις το 4% να λέει ότι άλλαξε γνώμη για το ποιον θα ψηφίσει για πρόεδρο των ΗΠΑ.

Biden: Δεν ήταν καν κοντά…

Για νίκη της Kamala Harris έκανε λόγο σε ανάρτηση του στο Χ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
«Η Αμερική είδε απόψε την ηγέτη, με την οποία είμαι υπερήφανος να δουλεύω μαζί εδώ και 3,5 χρόνια.
Δεν ήταν καν κοντά.
Η αντιπρόεδρος Harris απέδειξε πως είναι η καλύτερη επιλογή για να πάει το έθνος μας μπροστά.
Δεν γυρίζουμε πίσω» ανέφερε ο Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης