Διεθνή

Marochko (Ρώσος αναλυτής): Οι Ουκρανοί στέλνουν τους Azov σε Kupyansk και Kremennaya

Marochko (Ρώσος αναλυτής): Οι Ουκρανοί στέλνουν τους Azov σε Kupyansk και Kremennaya
Προσπαθούν να σταθεροποιήσουν το μέτωπο λέει ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας
Η διοίκηση του ουκρανικού στρατού στέλνει δυνάμεις από το εθνικιστικό τάγμα των Azov στο Kupyansk και στην Kremennaya σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσουν το μέτωπο, υποστηρίζει ο Andrei Marochko, Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Marochko επισημαίνει ότι κατόπιν προσεκτικής παρατήρησης και ανάλυσης της κατάστασης που επικρατεί στην κατεύθυνση του Kupyansk και στο τμήμα Svatovsko-Kremensky, «καταγράφηκαν μονάδες της 12ης ταξιαρχίας των ειδικών δυνάμεων των Azov».
«Ο αριθμός των Ουκρανών εθνικιστών σε αυτές τις περιοχές έχει αυξηθεί κατά 1,5 φορές σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα» υποστήριξε ο Marochko, ο οποίος εκτίμησε ότι το Κίεβο στέλνει μαχητές από το εθνικό τάγμα για να ενισχύσουν και να «σταθεροποιήσουν την κατάσταση σε προβληματικές περιοχές του μετώπου».
Επιπλέον, ο Marochko
υποστήριξε ότι τις τελευταίες ημέρες, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει κοντά στο Serersk, στην περιοχή του Donetsk, γεγονός που όπως υποστηρίζει, θα τους επιτρέψει να αυξήσουν την εμβέλεια των όπλων που χρησιμοποιούν, καθώς μειώθηκε ο ενδιάμεσος χώρος μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και της εμπροσθοφυλακής των ρωσικών δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης