Τελευταία Νέα
Διεθνή

Antony Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Το Ιράν έχει στείλει βαλλιστικούς πυραύλους SRBM στην Ρωσία

Antony Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Το Ιράν έχει στείλει βαλλιστικούς πυραύλους SRBM στην Ρωσία
Η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο καταδίκασαν από κοινού τις παραδόσεις SRBM του Ιράν
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, επιβεβαίωσε στις 10 Σεπτεμβρίου ότι το Ιράν έχει στείλει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς (SRBM) στη Ρωσία εν μέσω αυξανόμενης διεθνούς καταδίκης για την υποστήριξη της Τεχεράνης στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Blinken επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει λάβει απροσδιόριστο αριθμό αποστολών SRBM από το Ιράν και προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα τα χρησιμοποιήσουν στο πεδίο της μάχης «μέσα σε εβδομάδες».
Ωστόσο, οι Ιρανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να αρνούνται ότι η Τεχεράνη έχει στείλει όπλα στη Μόσχα.
Ο Blinken και ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου David Lammy επιβεβαίωσαν στις 10 Σεπτεμβρίου ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «εντελώς ευθυγραμμισμένες» σχετικά με την ανάγκη αντιμετώπισης της ιρανικής επιρροής τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Μέση Ανατολή.
Η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο καταδίκασαν από κοινού τις παραδόσεις SRBM του Ιράν και τόνισαν ότι λαμβάνουν μέτρα για να ακυρώσουν τις διμερείς αεροπορικές υπηρεσίες με το Ιράν (συμπεριλαμβανομένης της επιβολής κυρώσεων στην ιρανική εθνική αεροπορική εταιρεία Iran Air), να προσδιορίσουν άτομα και οργανισμούς που εμπλέκονται στο πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν και στο μεταφορά SRBM στη Ρωσία και επιβολή κυρώσεων στα ρωσικά φορτηγά πλοία.
Η βρετανική εφημερίδα The Times, επικαλούμενη πηγές ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, ανέφερε ότι το Ιράν είχε παραδώσει πάνω από 200 SRBM Fateh-360 στη Ρωσία μέσω λιμένα της Κασπίας Θάλασσας στις 4 Σεπτεμβρίου 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης