Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Σε χαμηλά επίπεδα η επενδυτική ψυχολογία – Τα αποτελέσματα εξαμήνου στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Σε χαμηλά επίπεδα η επενδυτική ψυχολογία – Τα αποτελέσματα εξαμήνου στο επίκεντρο
Αεροδρόμιο Αθηνών, Autohellas και Fourlis ανακοίνωσαν χθες αποτελέσματα και σήμερα δημοσιεύουν Aegean και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ
Σχετικά Άρθρα
Επιφυλακτικό αναμένεται το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών με τους επενδυτές να τηρούν στάση αποφυγής ανάληψης ρίσκου και να περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμός τις ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως το debate στις ΗΠΑ για τις προεδρικές εκλογές έδειξε πως η Καμίλα Χάρις κέρδισε τον Ντόναλντ Τραμπ.
Στο εσωτερικό σημαντικές είναι οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων που έγιναν χθες και που αναμένονται σήμερα και ίσως βάλουν κάποιες μετοχές στο επίκεντρο.
Το Αεροδρόμιο Αθηνών ανακοίνωσε καλά αποτελέσματα, όπως και η Autohellas, ενώ βελτιωμένο ήταν το περιθώριο κέρδους για τη Fourlis, αν και δεν ενθουσιάζουν τα αποτελέσματα εξαμήνου. Σήμερα ανακοινώνει η Aegean Airlines και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.
Σημειώνεται πάντως πως το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει μειωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα και αποτυπώνεται στους τζίρους, αλλά και στην απαξίωση που καταγράφεται σε πολλές μετοχές. Επιπλέον το κλίμα είναι αρκετά αδύναμο.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αγορών του εξωτερικού υποδηλώνουν προσεκτικό άνοιγμα για σήμερα, καθώς η επενδυτική ψυχολογία κλίνει προς την απομάκρυνση από τον κίνδυνο εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό Αυγούστου στις ΗΠΑ.

Piraeus Securities
Περιμένουμε η επιφυλακτική διαπραγμάτευση να συνεχιστεί και σήμερα.

Beta
Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να αλλάξουν για τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η συνολική εικόνα κυριαρχείται από το διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Παρόλα αυτά τα αποτελέσματα από το Αεροδρόμιο Αθηνών, τον Φουρλή και την Autohellas δικαιολογούν κάποιο επιλεκτικό ενδιαφέρον που μπορεί να δώσει κίνητρα για ευρύτερη δράση.

Κύκλος
Η ΕΛΧΑ και η Aegean ανακοινώνουν σήμερα τα εξαμηνιαία αποτελέσματά τους. Ο Γ.∆. συνέχισε και σήμερα την πτωτική του πορεία παραβιάζοντας την πρώτη κρίσιμη στήριξη των 1434 μονάδων που μετατρέπεται πλέον στην πλησιέστερη αντίσταση. Πλησιέστερη στήριξη οι 1426 μονάδες όπου και έκλεισε. Το αρνητικό γύρισμα στη Wall Street δεν προϊδεάζει για ανοδική κίνηση στο Χ.Α. χωρίς ωστόσο να αποκλείεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο μετά από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Depolas
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν χθες οι βασικοί Ευρωπαϊκοί μετοχικοί δείκτες όπως και ο ΓΔΧΑ, ενώ μικρά κέρδη είδαν στις ΗΠΑ. Για σήμερα, αναμφισβήτητα στο επίκεντρο θα βρεθούν τοι μετρήσεις πληθωρισμού Αυγούστου στις ΗΠΑ, ειδικότερα αν συνεκτιμήσουμε ότι την επόμενη εβδομάδα συνεδριάζει η FED. Στο εσωτερικό, είχαμε ένα καλό σετ αποτελεσμάτων και από τις 3 εισηγμένες, ήτοι ΔΑΑ, ΟΤΟΕΛ και ΦΡΛΚ. Αξίζει να αναφερθούμε στην σημαντική βελτίωση των λειτουργικών περιθωρίων (EBITDA OPR) στα καταστήματα ΙΚΕΑ Φουρλής, αλλά και στην αύξηση της καθαρής κερδοφορίας (κυρίως λόγω μερίσματος από την ΑΡΑΙΓ) της ΟΤΟΕΛ παρά την στασιμότητα του κύκλου εργασιών. Επιπλέον, σημαντική αύξηση εσόδων και λειτουργικής κερδοφορίας εμφάνισε και το ΔΑΑ. Σήμερα το απόγευμα ανακοινώνουν το Β΄τρίμηνο και οι ΑΡΑΙΓ, ΕΛΧΑ. Αναμένουμε να συνεχιστεί η συσσώρευση στο ΧΑ και σήμερα, αλλά με ανοδικές διαθέσεις.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης