Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό και πάλι το ξεκίνημα – Κινήσεις με το… ζόρι στα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό και πάλι το ξεκίνημα – Κινήσεις με το… ζόρι στα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η μεγάλη εικόνα της πορείας της αγοράς στις τελευταίες συνεδριάσεις δεν ενθουσιάζει. Θα λέγαμε πως προδιαθέτει για χαμηλότερα επίπεδα. Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι μικρό και δε φτάνει για όλες τις μετοχές. Πολλές απαξιώνονται περαιτέρω και διολισθαίνουν χαμηλότερα με μικρούς όγκους. Ο κίνδυνος του εγκλωβισμού κάνει αρκετούς να πουλάνε. Από την άλλη έχουμε καλά αποτελέσματα που δικαιολογούν υψηλότερες αποτιμήσεις. Δεν έρχονται όμως επενδυτές. Για να δούμε πόσο θα πιεστεί ακόμα η ρευστότητα στο σύστημα με το επικείμενο placement του ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα. Με άνοδο ξεκίνησαν οι αγορές της Ευρώπης και ακολουθούμε και εμείς ηπιότερα και μένει να δούμε αν θα αντέξουμε μέχρι το τέλος. Σημειώνουμε πως έχουν προηγηθεί 3 πτωτικές συνεδριάσεις.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Δεν ενθουσιάζει το ξεκίνημα. Η Eurobank με την Alpha Bank έχουν καλύτερες συναλλαγές και μικρή άνοδο. Υπάρχει μία κινητικότητα στην Μυτιληναίος και τον ΟΤΕ αλλά χωρίς σημαντική άνοδο. Στα πρώτα λεπτά δεν υπάρχει μετοχή του FTSE 25 με άνοδο άνω του 1%.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Εντυπωσιακά νομίζουμε πως είναι τα μεγέθη στο πρώτο εξάμηνο. Μετέφερε περισσότερους επιβάτες και από το 2019 και φυσικά από το 2023. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 97,1 εκατ. ευρώ με την αποτίμηση να είναι στα 2,32 δισ. ευρώ. Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν πολύ καλές, αλλά αυξήθηκε σημαντικά ο καθαρός δανεισμός, λόγω των μερισμάτων που δόθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στα 7,8080 ευρώ και στο +0,90%.

AUTOHELLAS: Είμαστε ικανοποιημένοι από το εξάμηνο που δημοσίευσε. Άλλωστε η διοίκηση είχε επικοινωνήσει την πίεση των τιμών και κάποιες καθυστερήσεις στις παραδόσεις νέων αυτοκινήτων. Νομίζουμε πως και λόγω χαμηλότερης φορολογίας και κάποιων εσόδων από τρίτους τα κέρδη είναι σημαντικά βελτιωμένα. Σταθερότητα έδειξε ο τζίρος και τα EBITDA. Αρκετά πάνω ο δανεισμός λόγω αγορών νέων αυτοκινήτων για ενοικίαση, αλλά ασπίδα είναι οι μετοχές που κατέχει σε άλλες εισηγμένες και τα ακίνητα που διαθέτει. Διαβάστε περισσότερα σε ξεχωριστό θέμα στη στήλη. Με χαμηλό όγκο και αμετάβλητη η μετοχή στο άνοιγμα.

FOURLIS: Δεν μπορούμε να πούμε πως είμαστε ενθουσιασμένοι από τα αποτελέσματα εξαμήνου, αν και υπάρχει βελτίωση στο μικτό και τα EBITDA, κυρίως λόγω ΙΚΕΑ. Τα αθλητικά είδη βγάζουν ζημιές και μας βάζει σε σκέψεις η εξέλιξη αυτή καθώς με τη νέα συνεργασία που ανακοινώθηκε πρόσφατα η διοίκηση έδωσε αισιόδοξους στόχους. Μένει να δούμε αν θα φέρει τα νούμερα που έχει υποσχεθεί. Περιμένουμε κάποια αναφορά στην τηλεδιάσκεψη για την Trade Estates και τη διάθεση του επιπλέον ποσοστού ώστε να μην την ενοποιεί. Υψηλότερα άνοιξε η μετοχή αλλά παραμένει κάτω από τα 4 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Δεν υπήρξε κάποια συμφωνία στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη. Μικρή παράταση έδωσε η Nexans. Για να το πούμε απλά οι Κύπριοι φαίνεται να μη θέλουν να πληρώσουν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου, ενώ η Αθήνα θέλει να εξασφαλίσει μέσω πληρωμής τη βιωσιμότητα του έργου. Απώλειες 0,93% για τη μετοχή.

IDEAL: Δύναμη πυρός 180 εκατ. ευρώ είπε χθες στην τηλεδιάσκεψη πως έχει ο όμιλος ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος της εισηγμένης. Μάλιστα είπε πως μέχρι το τέλος του έτους πιθανότατα να ανακοινώσει εξαγορά, καθώς κοιτάζουν 2-3 περιπτώσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης