Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί πουλάει μανιωδώς αμερικανικές μετοχές ο Warren Buffett; - Βλέπει το κραχ που έρχεται στην αμερικανική οικονομία

Γιατί πουλάει μανιωδώς αμερικανικές μετοχές ο Warren Buffett; - Βλέπει το κραχ που έρχεται στην αμερικανική οικονομία
Οι κινήσεις του Buffett φαίνονται αρκετά έξυπνες με βάση όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής στην αμερικανική οικονομία
Ο Warren Buffett δεν έγινε δισεκατομμυριούχος όντας ανόητος.
Σύμφωνα με το Forbes, ο Buffett αξίζει περισσότερα από 144 δισ. δολάρια, και αυτό τον κάνει έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Νωρίτερα φέτος, όμως ο Buffett συγκλόνισε την επενδυτική κοινότητα όταν η εταιρεία του πούλησε τις μισές μετοχές της Apple που κατείχε…
Όταν αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία του, Berkshire Hathaway, πούλησε τις μισές μετοχές της Apple, πολλοί επενδυτές μπερδεύτηκαν, προσπαθώντας να καταλάβουν τι σήμαινε.
Αναφέρεται ότι σχεδόν 500 εκατομμύρια μετοχές πουλήθηκαν κατά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο μαζί…
Το πρώτο τρίμηνο του 2024, η Berkshire Hathaway πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια μετοχές της Apple και το δεύτερο τρίμηνο πούλησε επιπλέον 390 εκατομμύρια μετοχές.
Πιο πρόσφατα, η Berkshire Hathaway πουλούσε και μετοχές της Bank of America…, φτάνοντας τις συνολικές πωλήσεις από τα μέσα Ιουλίου σχεδόν 7 δισ. δολάρια.
Ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων, που διευθύνεται από έναν από τους πιο σεβαστούς επενδυτές στον κόσμο, αποκάλυψε ότι πούλησε 18,7 εκατομμύρια μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ μεταξύ 3 Σεπτεμβρίου και 5 Σεπτεμβρίου για να συγκεντρώσει περίπου 760 εκατομμύρια δολάρια.
Οι κινήσεις του Buffett φαίνονται αρκετά έξυπνες με βάση όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα.

Θα έρθει ακόμα περισσότερος πόνος;

Αυτή τη στιγμή, οι επενδυτές ανησυχούν ότι η οικονομία μπορεί να επιβραδύνεται.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ΗΠΑ έχασαν 438.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης τον περασμένο μήνα…
Ξεκινώντας από την κορυφή, ενώ ο αριθμός των απασχολουμένων εργαζομένων αυξήθηκε κατά 168.000, κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τη σύνθεση αυτής της αύξησης, βλέπει κανείς ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συνίστατο σε αύξηση 527.000 θέσεων εργασίας μερικής απασχόλησης, που αντισταθμίζεται από μια πτώση κατά 438.000 στην πλήρη απασχόληση.
Αυτό σημαίνει ότι από τον περασμένο Ιούνιο, οι ΗΠΑ έχουν προσθέσει λίγο περισσότερες από 2 εκατομμύρια θέσεις μερικής απασχόλησης και έχουν χάσει περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια θέσεις πλήρους απασχόλησης.
Όποιος θέλει μια χαμηλά αμειβόμενη εργασία μερικής απασχόλησης, εξακολουθεί να είναι αρκετά εύκολο να βρεί μια.
Αλλά οι καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας εξαφανίζονται γρήγορα.
Οι οικονομολόγοι συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό ότι η αγορά εργασίας «ψύχεται», αλλά οι βετεράνοι του κλάδου χαρακτηρίζουν αυτό που συμβαίνει ως μια σημαντική υποτίμηση.
Ο Brian Howard είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Howard Group, μιας εταιρείας αναζήτησης εργαζομένων στο Overland Park του Κάνσας, η οποία δραστηριοποιείται για περισσότερα από 30 χρόνια.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η αγορά εργασίας είναι σε «κακή κατάσταση».
Για πολλούς Αμερικανούς, οι χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης απλώς δεν θα επαρκούν επειδή το κόστος ζωής συνεχίζει να αυξάνεται.
Χάρη στο αυξανόμενο κόστος ζωής, το ποσοστό των νοικοκυριών στις ΗΠΑ με παιδιά που είναι «επισιτιστική ανασφάλεια» έχει αυξηθεί σε πολύ ανησυχητικό επίπεδο…
Όπως αναφέρει η Katharina Buchholz της Statista, το USDA μόλις δημοσίευσε την τελευταία έκθεσή του για το θέμα, δείχνοντας ότι πέρυσι, σχεδόν το 18% των νοικοκυριών όπου ζούσαν παιδιά ήταν επισιτιστικής ανασφάλειας, από 17,3% το 2022 και 12,5% το 2021.
Σε πολλά από αυτά τα νοικοκυριά, τουλάχιστον ένας ενήλικας εργάζεται στην πραγματικότητα.
Έτσι, με δεκάδες εκατομμύρια νοικοκυριά των ΗΠΑ πληγώνονται βαθιά από την ακρίβεια, πολύ περισσότερος πόνος διαφαίνεται στον ορίζοντα.
Και ο Warren Buffett ανησυχεί σαφώς για το βραχυπρόθεσμο μέλλον.

Πως προστατεύεται ο Buffett

Ο Buffett έχει κάνει ντάμπινγκ εκατοντάδες εκατομμύρια μετοχές και φαίνεται ότι αυτό θα μπορούσε να καταλήξει να είναι μια από τις καλύτερες κινήσεις ολόκληρης της καριέρας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης