Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Η Ουκρανία έχει ήδη χρησιμοποιήσει τους περισσότερους πυραύλους ATACMS

CNN: Η Ουκρανία έχει ήδη χρησιμοποιήσει τους περισσότερους πυραύλους ATACMS
Κάποιοι εκατοντάδες πύραυλοι ATACMS μεταφέρθηκαν στο Κίεβο και οι περισσότεροι έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί λέει το CNN
Η Ουκρανία έχει ήδη χρησιμοποιήσει τους περισσότερους από τους βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS που έλαβε από τη Δύση υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Το CNN επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, επισημαίνει ότι «αρκετές εκατοντάδες» ATACMS μεταφέρθηκαν στο Κίεβο και «η Ουκρανία έχει εξαντλήσει τα περισσότερα από αυτά».
Τον Φεβρουάριο του 2024, ακόμη και πριν από την υπογραφή του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της βοήθειας στο Κίεβο, οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία, αλλά μετά από αίτημα της ουκρανικής πλευράς, το γεγονός της παράδοσης και η ποσότητα τους δεν αποκαλύφθηκαν. Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μεταφέρθηκαν περισσότεροι από 100 πύραυλοι με βεληνεκές περίπου 320 χιλιόμετρα.

Στο Κίεβο οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας

Εν τω μεταξύ, στο Κίεβο βρίσκονται οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken και της Μ. Βρετανίας, David Lammy προκειμένου να συζητήσουν τα ουκρανικά αιτήματα για την αποστολή επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία αλλά και για την χρήση δυτικών όπλων για πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης