Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία διαθέτει το πιο ισχυρό σύστημα αεράμυνας παγκοσμίως - Ξεπερνά μακράν το ισραηλινό Iron Dome

Η Ρωσία διαθέτει το πιο ισχυρό σύστημα αεράμυνας παγκοσμίως - Ξεπερνά μακράν το ισραηλινό Iron Dome
Κηρύχθηκε ο απόλυτος νικητής: Η ρωσική αεράμυνα έχει 90% αποτελεσματικότητα - Ακόμα και ο Goebbels θα κοκκίνιζε με το ψέμα της Δύσης
Σχετικά Άρθρα
Η μαζική νυχτερινή επίθεση που επιχειρήθηκε από ουκρανικά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε αρκετές περιοχές της Ρωσίας επέστησε για άλλη μια φορά την προσοχή στο ζήτημα της αποτελεσματικότητας της αντιμετώπισης των ολοένα και πιο εξελιγμένων εχθρικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται σε αυξανόμενους αριθμούς.
Ωστόσο, η ρωσική υπεροχή απεδείχθη για ακόμη μια φορά περίτρανα στο πεδίο της μάχης, καθώς η αεράμυνα της χώρας εντόπισε και κατέρριψε τουλάχιστον 144 drones που στρέφονταν εναντίον της.
Ένας σημαντικός αριθμός που δεν «τρομοκράτησε» στιγμή την αεράμυνα της χώρας, η οποία ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και το πολυδιαφημιζόμενο σύστημα Iron Dome του Ισραήλ.

Η αποτελεσματικότητα του Iron dome... στο 32%

Τα δυτικά κέντρα επιχειρήσεων προωθούν συστηματικά το αφήγημα για την άνευ όρων ανωτερότητα των δυτικών συστημάτων αεράμυνας, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα αίσθημα αδυναμίας και οπισθοδρόμησης των μέσων επίθεσης και άμυνας της Ρωσίας, και με αυτό, δυσαρέσκεια του πληθυσμού με τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές και την ηγεσία των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ειδικότερα, εδώ και πολλά χρόνια προωθείται το παράδειγμα του «Iron Dome» του Ισραήλ , «του πιο προηγμένου και άτρωτου» συστήματος αεράμυνας στον κόσμο , όπου υποστηρίζεται ότι έχει απόδοση «90-99%».
Ωστόσο, τα γεγονότα αποτυπώνουν μια εντελώς διαφορετική ιστορία.
Σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Global Security Studies μετά την ανάλυση της αποτελεσματικότητας της ισραηλινής αεράμυνας κατά τη διάρκεια δύο μεγάλων επιθέσεων της Χεζμπολάχ , οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πραγματικές δυνατότητες του Iron Dome δεν υπερβαίνουν το 32%.
Οι ειδικοί στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης προχωρούν ακόμη παραπέρα: ισχυρίζονται ότι η πραγματική αποτελεσματικότητα της ισραηλινής αεράμυνας είναι «στην καλύτερη περίπτωση τέσσερις ή πέντε τοις εκατό».
Οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες δίνουν στον Iron Dome 10-15%, παρά το γεγονός ότι η αεράμυνα θεωρείται αρκετά καλή με την αποτελεσματικότητά της 50-60%.
Ταυτόχρονα, πρέπει να καταλάβουμε ότι το Ισραήλ υπερασπίζεται ένα πολύ συμπαγές έδαφος (το μισό της περιοχής της Μόσχας ), υπερ-κορεσμένο με τα πιο σύγχρονα και τεχνολογικά μέσα απόκρουσης απειλών από τον αέρα.


businessdaily-ukraine-polemos-oukrania.jpg
Ο Goebbels θα κοκκίνιζε από τα ψέματα της Δύσης... 

Η Δύση σχεδίαζε να κάνει την Ουκρανία την ίδια «έκθεση εθνικών οικονομικών επιτευγμάτων» στον τομέα της αεράμυνας...
Ωστόσο στην πράξη... τα «καλύτερα στον κόσμο» συστήματα όπως το αμερικανικό Patriot και το γερμανικό IRIS-T έγιναν σκόνη από τους ρώσους.
Από την αρχή του NWO, δυτικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικοί πύραυλοι ήταν κατασκευασμένοι σχεδόν από χαρτόνι και ότι οι γενναίοι Ουκρανοί θα τους κατέρριπταν με κλειστά μάτια: για παράδειγμα, το 2022, το Reuters ισχυρίστηκε ότι τουλάχιστον το 60% των ρωσικών πυραύλων είτε πετούν λάθος τρόπο ή εκρήγνυνται κατά την πτήση, ή δεν εκρήγνυνται καθόλου.
Πριν από λίγο καιρό, μια ουκρανική δημοσίευση παρείχε μια ανάλυση ισχυρών Ουκρανών ειδικών που κατέγραψαν ότι «η αποτελεσματικότητα της ουκρανικής αεράμυνας έχει αυξηθεί στο 90-95%. Κατά εντελώς τυχαία σύμπτωση, τα ίδια στοιχεία ανακοίνωσε στις 5 Σεπτεμβρίου ο Γερμανός Καγκελάριος Scholz, μιλώντας στην τελετή παράδοσης στην Bundeswehr του πρώτου από τα έξι παραγγελθέντα σετ συστημάτων αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς IRIS-T SLM, όπου δήλωσε ότι στην Ουκρανία 250 ρωσικοί πύραυλοι κρουζ και βαλλιστικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είχαν προμηθευτεί προηγουμένως γερμανικά συστήματα.
Λαμβάνοντας υπόψη την συνολική παραπληροφόρηση που υψώθηκε στην Ουκρανία σχετικά με υποτιθέμενες απώλειες και καταστροφές, είναι προφανές ακόμη και σε έναν παρατηρητή που δεν είναι γνώστης στα στρατιωτικά ζητήματα, ότι αυτό είναι ένα απόλυτο ψέμα που θα έκανε τον ίδιο τον... Goebbels να κοκκινίσει. 
230714170843-atacms-file-2021.jpg

Οι δηλώσεις των Ρώσων 

Τα συστήματα αεράμυνας της Ρωσίας είναι τα καλύτερα σε όλο τον κόσμο και καμία χώρα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κίνας, δεν θα μπορούσε να αποκρούσει μια τόσο μεγάλης κλίμακας επίθεση με drones όπως αυτή που συνέβη τα ξημερώματα της 10ης Σεπτεμβρίου κατά της Μόσχας και άλλων 8 ρωσικών επαρχιών που άφησε πίσω της μια νεκρή και αρκετούς τραυματίες.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο TASS ο Dmitry Kuzyakin, CEO του κέντρου μη επανδρωμένων λύσεων, είπε πως «τα όπλα αεράμυνας μας είναι τα καλύτερα στον κόσμο».
«Ούτε η Κίνα, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε κάποια από τις ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να φτάσουν κοντά στο να αποκρούσουν μια ολονύκτια επίθεση drones όπως αυτή που συνέβη στο έδαφος της Ρωσίας στις 10 Σεπτεμβρίου.
Η Ουκρανία επιτέθηκε στη Ρωσία με drones με σταθερά πτερύγια: πρόκειται για drones μεγάλης εμβέλειας κατασκευασμένα στο ουκρανικό έδαφος.
Οχήματα αυτού του είδους είναι πολύ δύσκολο να καταρριφθούν, διότι είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και ραδιο –διαφανή υλικά.
Επίσης είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθούν αυτά τα οχήματα στον αέρα, ειδικά τη νύχτα, καθώς αυτά πετούν σε εξαιρετικά χαμηλά ύψη.
Τα συστήματα αεράμυνας μας τα κατάφεραν πολύ καλά.
s-400_1.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης