Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία θέλει να σύρει τον πλανήτη στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο - Επιμένει για πλήγματα σε ρωσικό έδαφος

Η Ουκρανία θέλει να σύρει τον πλανήτη στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο - Επιμένει για πλήγματα σε ρωσικό έδαφος
Ο Ουκρανός πρωθυπουργός ζήτησε εκ νέου τη «βοήθεια και την υποστήριξη» του Ηνωμένου Βασιλείου
Στο αίτημα προς τη Δύση για πλήγματα σε ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα εμμένει η Ουκρανία, σπρώχνοντας τον πλανήτη σε έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Ουκρανός πρωθυπουργός ζήτησε εκ νέου τη «βοήθεια και την υποστήριξη» του Ηνωμένου Βασιλείου για να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό μεγάλου βεληνεκούς σε ρωσικό έδαφος.
Στε συνάντηση με τον David Lammy, τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Denys Shmyhal δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι ο εξοπλισμός μεγάλου βεληνεκούς για χτυπήματα στο έδαφος του εχθρού μας θα επιτευχθεί και θα τον έχουμε.
«Ελπίζουμε στη βοήθεια και την υποστήριξή σας σε αυτό το θέμα».

Τρόμος λόγω των ιρανικών Fath - 360

Την Τρίτη, ο Shmyhal δήλωσε ότι αν επιτραπεί στην Ουκρανία να καταστρέψει στρατιωτικούς στόχους ή όπλα που προετοιμάζει η Ρωσία για επιθέσεις «θα έφερνε σίγουρα περισσότερη ασφάλεια για τους πολίτες μας, το λαό μας και τα παιδιά μας».
Οι πιέσεις της Ουκρανίας για τα όπλα έχουν ενταθεί, αφού ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Antony Blinken, κατηγόρησε χθες το Ιράν ότι προμηθεύει τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς Fath-360, τους οποίους, όπως είπε, θα χρησιμοποιήσει η Μόσχα «εντός εβδομάδων».
Τόσο η Ρωσία όσο και το Ιράν χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς «αβάσιμους».
Ο Shmyhal δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Lammy μίλησαν επίσης για την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας και την κατάσταση στον ενεργειακό τομέα της χώρας, ο οποίος συνεχίζει να αποτελεί στόχο έντονων ρωσικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους.

Οι δυνατότητες των Fath - 360

Ο Fath - 360, γνωστός και ως BM-120, ανακοινώθηκε στην Ημέρα Στρατού του Ιράν τον Απρίλιο του 2022, αφού αποκαλύφθηκε σε στρατιωτική έκθεση το 2020.
Κατασκευασμένος από το Ιράν, είναι μικρός και ελαφρύς, επιτρέποντας την τοποθέτηση αρκετών από αυτούς σε εκτοξευτές που βασίζονται σε φορτηγά.
Με τέσσερα πτερύγια στο άκρο, υπάρχουν τέσσερα ακόμη τριγωνικά πτερύγια ακριβώς από πάνω τους και τέσσερα μικρά κοντά στην άκρη του πυραύλου, εξηγεί το Sky News.
Έχουν βεληνεκές από 19 έως 75 μίλια, μπορούν να μεταφέρουν μια πολεμική κεφαλή βάρους 150 κιλών (93) και μπορούν να εκτοξευθούν με ταχύτητα Mach 3 (2.300 μίλια/ώρα - τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου).
Οι πύραυλοι συνδέονται με δορυφόρους μετά την εκτόξευσή τους, ώστε να μπορούν να χτυπήσουν στόχους με ταχύτητα Mach 4 (3.069 μίλια/ώρα).
Πιστεύεται ότι οι Ιρανοί χρησιμοποιούν το ρωσικό δορυφορικό σύστημα πλοήγησης GLONASS, το οποίο παρέχει μια εναλλακτική λύση στο GPS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης