Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Κακή ιδέα η επιστροφή της Ελλάδας στις ανεπτυγμένες αγορές – Τέλειωσε το recovery trade στις τράπεζες

JP Morgan: Κακή ιδέα η επιστροφή της Ελλάδας στις ανεπτυγμένες αγορές – Τέλειωσε το recovery trade στις τράπεζες
Διατηρείται ουδέτερη στάση...
Με την κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών να αγγίζει τα 100 δισ. ευρώ και την αγορά να διαθέτει τουλάχιστον 15 εισηγμένες με κεφαλαιοποίηση άνω των 2 δισ. ευρώ, ο πολυπόθητος στόχος για ένταξη στις αναπτυγμένες αγορές θα μπορούσε από κάποιους να θεωρηθεί εφικτός…
Ωστόσο η αμερικανική τράπεζα JP Morgan διαφωνεί, αναφέροντας σε πρόσφατη έκθεσή της πως δεν πρέπει οι ιθύνοντες να αφήσουν μια κακή ιδέα να συμπαρασύρει μια καλή επενδυτική ιστορία.
Πιο αναλυτικά, σε νέο της report για τις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, η JP Morgan δίνει σύσταση neutral για τις ελληνικές μετοχές ελλείψει θετικών καταλυτών…
Όπως σημειώνει, μόλις εννέα εβδομάδες μακριά από τις αμερικανικές εκλογές, ζυγίζει τους νικητές και τους χαμένους από την περιοχή της CEEMEA…
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η στάση της εξακολουθεί να είναι ουδέτερη, παρότι το ΑΕΠ εξακολουθεί να αυξάνεται περισσότερο από τα αντίστοιχα της ΕΕ.
Από την άλλη, οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να είναι φθηνότερες έναντι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών (ξεχωρίζει τη Eurobank), ενώ τα επόμενα έτη αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τα μερίσματα που διανέμουν.
Ωστόσο, λέει ο αμερικανικός οίκος, δεν «βλέπει» άλλους θετικούς καταλύτες, ενώ την ίδια στιγμή το ελληνικό χρηματιστήριο παρουσιάζει υψηλό beta.

Ελλάδα: Μην αφήσετε μια κακή ιδέα να καταστρέψει ένα καλό χρηματιστήριο

Στην έκθεση της εκτιμά πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει το comeback στις ανεπτυγμένες αγορές αν 5 ελληνικές μετοχές πληρούν τις προϋποθέσεις για τον δείκτη DM Europe (κεφαλαιοποίηση 5,8 δισεκ. δολ., free float 2,9 δισεκ. δολ. Ως προς το το τρίτο κριτήριο, αφορά στην προσβασιμότητα.
Tέλος, μικρή υστέρηση παρατηρείται στον δανεισμό τίτλων και στις ανοιχτές πωλήσεις – σορτάρισμα).).
Ωστόσο, όπως εξηγεί, η αναβάθμιση θα συρρικνώσει το επενδυτικό σύμπαν του ΧΑ και θα καταστήσει την Ελλάδα τη μικρότερη αγορά στην MSCI Europe.
Η Ελλάδα στις ανεπτυγμένες αγορές θα ήταν μικρότερη από την Πορτογαλία και την Αυστρία που αποτελούν το μόλις 0,26% και 0,13%, αντίστοιχα, του δείκτη.
Για αυτό και, όπως λέει, «δεν πρέπει να αφήσουμε μια κακή ιδέα να καταστρέψει ένα καλό χρηματιστήριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης