Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρμενία - «Πράσινο φως» για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την ένταξη στην ΕΕ

Αρμενία - «Πράσινο φως» για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την ένταξη στην ΕΕ
Για να υποβληθεί το έργο προς συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση της δημοκρατίας, θα απαιτηθούν οι υπογραφές 50 χιλιάδων πολιτών της χώρας
Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (CEC) της Αρμενίας συμφώνησε να δημιουργήσει μια ομάδα πρωτοβουλίας για τη συλλογή υπογραφών για το θέμα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.
«Στην τακτική συνεδρίαση της 11ης Σεπτεμβρίου, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Αρμενίας ικανοποίησε την αίτηση 51 πολιτών για σχηματισμό ομάδας πρωτοβουλίας με στόχο την εισαγωγή [στο κοινοβούλιο] νομοσχεδίου «Σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας προσχώρησης της Αρμενίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ως πολιτική πρωτοβουλία», αναφέρει η ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι εκπρόσωπος της ομάδας πρωτοβουλίας έχει οριστεί ο Artak Zeynalyan.
Η CEC επέτρεψε τη διοργάνωση της συλλογής υπογραφών από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Για να υποβληθεί το έργο προς συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση της δημοκρατίας, θα απαιτηθούν οι υπογραφές 50 χιλιάδων πολιτών της χώρας.
Η πρόθεση του Ερεβάν να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για την ένταξη της Αρμενίας στην ΕΕ έγινε γνωστή τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Το ενδεχόμενο διεξαγωγής του ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης