Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Πολιτικός θρίαμβος της ολιγαρχίας το απέραντο πρωινάδικο στην κεντροαριστερά

Βαρουφάκης: Πολιτικός θρίαμβος της ολιγαρχίας το απέραντο πρωινάδικο στην κεντροαριστερά
«Εφεδρικοί στυλοβάτες του εγχειρήματος της εξουσίας που ερημοποιεί την χώρα»
Σχετικά Άρθρα
Ως «πολιτικό θρίαμβο της ολιγαρχίας το απέραντο πρωινάδικο που παριστάνει την Αντιπολίτευση στη σημερινή Βουλή» χαρακτήρισε τα τεκταινόμενα στην κεντροαριστερά ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.
Εξήγησε πως το σήριαλ της κεντροαριστεράς όχι μόνο δεν είναι αντίπαλο δέος στον εσμό της κερδοσκοπικής ιδιωτικοποίησης των πάντων, αλλά αντίθετα είναι εφεδρικοί στυλοβάτες του καταστρεπτικού εγχειρήματος της εξουσίας που ερημοποιεί την χώρα.
Στην ομιλία του στη ΔΕΘ, μίλησε για την «Ελλάδα των μεγάλων παραδόξων», των γεμάτων κρατικών ταμείων που δεν αποτρέπουν αλλά εντείνουν την κοινωνική εξαθλίωση και για την «ανάπτυξη της υπανάπτυξης», εξηγώντας πως «τα πλεονάσματά τους το έλλειμμά σου».
«Ζούμε σε μια κοινωνία που ζει από τα ελάχιστα έτοιμα που της απέμειναν, τα οποία φθίνουν ραγδαία, και για αυτό εξαρτάται πλήρως από εισαγόμενα επενδυτικά κεφάλαια» ανέφερε μεταξύ άλλων εξηγώντας πως οι επενδύσεις που γίνονται δεν είναι παραγωγικές αλλά μόνο ευκαιρίες για τα αρπακτικά να αποθησαυρίσουν τεράστια κέρδη σε φορολογικούς παραδείσους (αγοράζοντας από κόκκινα δάνεια μέχρι νοσοκομεία και υποδομές και από αγροτική γη για να βάλουν φωτοβολταϊκά μέχρι καλά τουριστικά φιλέτα που εκμεταλλεύονται με μισθούς γαλέρας).
Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως βουλιάζει ολοταχώς βαθύτερα στην οικονομική, τεχνολογική, πολιτική και ηθική απαξία, αποδομώντας το πόρισμα Ντράγκι που είναι αδύνατον πλέον να εφαρμοστεί. Εξήγησε πως ούτε η Γερμανία, ούτε η Γαλλία, ούτε η Βρετανία προσφέρουν παράδειγμα προς μίμηση για την ελληνική Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά ενώ τόνισε ξανά πως η ΕΕ μετατρέπεται από πρότζεκτ ειρήνης σε Ευρωπαϊκή Πολεμική Ένωση ακολουθώντας πιστά τις εντολές ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, στη συνεχιζόμενη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στον νέο ψυχρό πόλεμο που εντείνεται με την Κίνα.
Ο Γ. Βαρουφάκης παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις ρήξης με την ολιγαρχία, τις οποίες το ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά θεωρεί ως προϋπόθεση για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων:

- Σπάσιμο των καρτέλ της ενέργειας και των σουπερμάρκετ
- Κατάργηση του «Ηρακλή» και διώξιμο των funds
- Διπλασιασμός κονδυλίων για δημόσια σχολεία και νοσοκομεία
- Δημιουργία δημόσιου, δωρεάν συστήματος ψηφιακών συναλλαγών

Τόνισε πως τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία αλλά όχι επαρκή για να βρει η Ελλάδα την θέση της στον διεθνή καταμερισμό εργασίας έως το 2030 προτάσσοντας το σχέδιο της «Πράσινης Βιομηχανικής Επανάστασης» που ήδη από το 2020 (πάλι στη ΔΕΘ) έχει παρουσιάσει ο ίδιος και το ΜέΡΑ25.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε κλείνοντας, πως ο λόγος ύπαρξης της συμμαχίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά είναι να εξηγεί απλά και κατανοητά τι συμβαίνει στη χώρα, να καταθέτει ειλικρινείς, άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις αλλά και να είναι το ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτελών αγωνιστών που λειτουργούν ενωτικά, χωρίς έπαρση. Για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης