Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συμπλήρωσε 4 πτωτικές συνεδριάσεις – Ξανά στο χαμηλό ημέρας, με πιέσεις στα βαριά χαρτιά

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συμπλήρωσε 4 πτωτικές συνεδριάσεις – Ξανά στο χαμηλό ημέρας, με πιέσεις στα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Για μία ακόμη συνεδρίαση φάνηκε η αδυναμία της και παρά το ανοδικό ξεκίνημα και το ήπια ανοδική κλίμα στην Ευρώπη, η δική μας αγορά πήγε χαμηλότερα συμπληρώνοντας 4 συνεχόμενες πτωτικές. Ακόμα και τα καλά αποτελέσματα έτυχαν ψυχρής υποδοχής. Δεν τελειώνει το μαρτύριο… Μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ΗΠΑ είδαμε άνοδο στην Ευρώπη, αλλά μόλις άνοιξε η Wall Street και με αξιόλογες απώλειες, εξανεμίστηκαν τα κέρδη. Έτσι και εμείς πήγαμε για ακόμη μία φορά στο κλείσιμο σε χαμηλό ημέρας και συμπληρώσαμε 4 πτωτικές συνεδριάσεις. Στο -0,88% και στις 1.413,54 μονάδες με τζίρο πάνω από 85 εκατ. ευρώ.

ΟΓΚΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ: Μετά τις πρώτες 4 ώρες συνεδρίασης, μόλις σε μία εισηγμένη ο όγκος ήταν πάνω από 2 εκατ. τεμάχια και άλλες 2 είχαν όγκο πάνω από 1 εκατ. τεμάχια. Τραπεζικές και οι τρεις. Στο τέλος 4 μετοχές είχαν όγκο πάνω από 1 εκατ. τεμάχια (οι συστημικές). Εκεί πάνε οι περισσότερες εντολές και ακολουθούν μερικά βαριά χαρτιά ακόμα. Πιο κάτω χρειάζεται λιτανεία για να γίνει πράξη.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Τα ισχυρά αποτελέσματα έφεραν κάποιες τοποθετήσεις και η μετοχή προσπάθησε να διαφοροποιηθεί. Όμως το κλίμα δεν ήταν καλό και τελικά έκλεισε στα 7,71 ευρώ που ήταν χαμηλό ημέρας και με απώλειες 0,36%. Αρκετή γκρίνια πριν λίγο στην τηλεδιάσκεψη από ξένο διαχειριστή για την πορεία της μετοχής.

AUTOHELLAS: Άλλοι αναλυτές τα χαρακτηρίζουν αδύναμα, άλλοι δυνατά. Νομίζουμε και με δεδομένη την ενημέρωση που είχε γίνει παλαιότερα από τη διοίκηση πως τα αποτελέσματα ήταν αρκετά καλά. Στο δεύτερο τρίμηνο είχε καθαρά κέρδη όσα στο περσινό εξάμηνο. Προφανώς και βοήθησαν έσοδα από συμμετοχές (μερίσματα), αλλά και η χαμηλότερη φορολογία. Το τρίτο τρίμηνο είναι το πιο σημαντικό. Με τον όγκο που έκανε η μετοχή δεν μπορούμε να πούμε πως μπορεί κάποιος να βγάλει συμπέρασμα, για το πως είδαν οι επενδυτές τα μεγέθη. Στο -0,71% και στα 11,12 ευρώ με όγκο κάτω από 7 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Η διοίκηση υποστηρίζει πως θα πιάσει το στόχο που έχει θέσει και πως τα αποτελέσματα εξαμήνου το δείχνουν. Στο ταμπλό και πάλι αδύναμη η μετοχή αν και ο όγκος ήταν χαμηλός. Πρόσφατα η μετοχή και λόγω της ανακοίνωσης της συνεργασίας με τη Foot Locker είχε ξεπεράσει τα 4 ευρώ, αλλά τώρα έχει γυρίσει εκεί που ήταν πριν και κοντά στα 3,80 ευρώ. Στα 3,8150 ευρώ με απώλειες 2,68%.

ΑΤΤΙCΑ ΒΑΝΚ: Αύριο ξεκινάει η διαπραγμάτευση των 5,55 εκατ. νέων μετοχών που προέκυψαν από την απορρόφηση της Παγκρήτιας Τράπεζα. Σημειώνουμε πως από το ρεπορτάζ μας προκύπτει πως οι πρώην μέτοχοι της Παγκρήτιας δεν είναι ικανοποιημένοι από τη σχέση ανταλλαγής, άρα ίσως δούμε πωλήσεις, μιας και έχουν χάσει μεγάλο μέρος της επένδυσης που είχαν κάνει παλαιότερα. Στο -4,07% και στα 9,42 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν έχουν καλή εικόνα και έχουν χάσει έδαφος στις τελευταίες συνεδριάσεις, παρά τη διαφήμιση που γίνεται. Δείτε για παράδειγμα πως παρουσιάζεται η έκδοση ομολόγου της Πειραιώς, ή πως παρουσιάζονται εκθέσεις ξένων αναλυτών. «Βουνό» και πάλι φάνηκαν τελικά τα 4 ευρώ για την ΠΕΙΡ.

JUMBO: Σχετικά καλύτερη έναντι άλλων μετοχών του FTSE 25 η συμπεριφορά σήμερα της μετοχής και έκλεισε με μικρές απώλειες. Κρατάει μέρος των κερδών που έχει καταγράψει εξαιτίας της ανακοίνωσης για τις πωλήσεις Αυγούστου, αλλά και την πρόθεση αγοράς ιδίων μετοχών.

MOTOR OIL: Ξεκινάει καλά στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά μόλις οι αγοραστές βλέπουν ότι συνεχίζει ο πωλητής, πάνε χαμηλότερα και μαζεύουν σιγά-σιγά την προσφορά.

ΟΤΕ: Μεταξύ των ελάχιστων μετοχών που ξεχώρισαν. Προσπάθησε να βάλει πλάτη, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος ο Οργανισμός. Με μικρή άνοδο 0,47% και στα 14,81 ευρώ.

BRIQ: Στα υψηλά έτους περίπου η μετοχή και σήμερα με καλό όγκο συναλλαγών.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Διατηρείται η εικόνα απαξίωσης και διάλυσης. Οι αποτιμήσεις έχουν υποχωρήσει αισθητά, αλλά αγοραστές ακόμα να εμφανιστούν. Προσπαθεί η AS Company, η Lavipharm, η Έλαστρον, η Revoil και πολλές ακόμα αλλά πως να κρατηθούν.

INTRACOM: Τη μία μέρα ανέβηκε λόγω των μέτρων που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός για τις ασφαλιστικές και σήμερα είδαμε πίεση με όγκο και έγραψε χαμηλό στα 2,92 ευρώ (-6,86%). Ξαφνικά και με μεγάλες εντολές πώλησης πήγε στο χαμηλό και προσπάθησε να ανακάμψει στη συνέχεια. Βγήκαν κάποιες φήμες από δύο χρηματιστηριακές για την υγεία του Σωκράτη Κόκκαλη, επειδή πήγε για εξετάσεις σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Κανένα θέμα λένε πηγές του ΒΝ. Στα 3,05 ευρώ και στο -2,71%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης