Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άνδρας φυλακίστηκε λανθασμένα για φόνο και πήρε αποζημίωση 50 εκατ. δολάρια

ΗΠΑ: Άνδρας φυλακίστηκε λανθασμένα για φόνο και πήρε αποζημίωση 50 εκατ. δολάρια
Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας αθωώθηκε από μια υπόθεση δολοφονίας το 2008 και αφέθηκε ελεύθερος 10 χρόνια αργότερα
Ένας άνδρας από το Σικάγο των ΗΠΑ αποζημιώθηκε από αμερικανικό δικαστήριο με το ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας αθωώθηκε από μια υπόθεση δολοφονίας το 2008 και αφέθηκε ελεύθερος 10 χρόνια αργότερα.
Έπειτα από δύο εβδομάδες περίπου, το δικαστήριο αποφάνθηκε την αθωότητα του Marcel Brown στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου τότε Paris Jackson, σε μια γειτονιά του Σικάγο. Ο Μπράουν συνελήφθη στα 18 και καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκιση για συνέργεια στην δολοφονία του 19χρονου θύματος.
Έπειτα από τις καταθέσεις της μητέρας του, καθώς και του δικηγόρου της οικογένειας, ο Marcel Brown αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούλιο του 2018. Την ημέρα της σύλληψης, δεν του επιτράπηκε η επικοινωνία με την μητέρα του ή με τον δικηγόρο.
Στον Μπράουν πιστοποιήθηκε ένα έγγραφο αθωότητας το 2019, ωστόσο κατηγόρησε τους εναγομένους για παραβίαση των συνταγματικών του δικαιωμάτων και ότι τον κατηγόρησαν από δόλο. Επίσης κατήγγειλε τους εναγομένους ότι του προκάλεσαν από πρόθεση συναισθηματική πίεση, όταν τον απέτρεψαν από το να μιλήσει με τον δικηγόρο του. Ακόμα, τους κατηγόρησε ότι σχημάτισαν ψευδή ομολογία από τον ίδιο για το έγκλημα, έπειτα από μία ολόκληρη ημέρα ανάκρισης.
Το δικαστήριο αποφάσισε την Δευτέρα ότι στον Marcel Brown θα χορηγηθούν ως αποζημίωση 10 εκατομμύρια δολάρια για το διάστημα της αρχικής κράτησης και άλλα 40 εκατομμύρια για τα χρόνια που εξέτισε στην φυλακή.
«Η Δικαιοσύνη επιτέλους δούλεψε σήμερα για εμένα και την οικογένειά μου. Είμαστε ευγνώμονες που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Ευχαριστώ τους δικαστές», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Brown.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης