Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στην Ινδία - Τουλάχιστον 15 άνθρωποι νεκροί από ... άγνωστη αρρώστια - Για μυστηριώδη πυρετό κάνουν λόγο οι αρχές

Τρόμος στην Ινδία - Τουλάχιστον 15 άνθρωποι νεκροί από ... άγνωστη αρρώστια - Για μυστηριώδη πυρετό κάνουν λόγο οι αρχές
Ινδός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι ο άγνωστος πυρετός είναι απίθανο να είναι μια από τις έως τώρα γνωστές μολυσματικές ασθένειες
Μια άγνωστη ασθένεια σκότωσε 15 ανθρώπους στη δυτική Ινδία τις τελευταίες οκτώ ημέρες, αναφέρουν οι Hindustan Times.
«Ο αριθμός των νεκρών από έναν μυστηριώδη πυρετό στο Lakhpat στην περιοχή Kutch του Γκουτζαράτ αυξήθηκε στους 15 τις τελευταίες οκτώ ημέρες», ανέφερε η εφημερίδα.
Ο αξιωματούχος της περιφέρειας Kutch, Amit Arora, δήλωσε ότι οι μέχρι στιγμής εξετάσεις έχουν αποκλείσει τον H1N1 και τη γρίπη των χοίρων, καθώς και τον αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας-Κονγκό, την ελονοσία και τον δάγγειο πυρετό.
Διευκρίνισε ότι ως εκ τούτου ο άγνωστος πυρετός είναι απίθανο να οφείλεται σε μια από τις εώς τώρα γνωστές μολυσματικές ασθένειες.
Ο Arora είπε ότι 11 δείγματα που ελήφθησαν από όσους πέθαναν από τη νόσο έχουν σταλεί για έλεγχο στο Εθνικό Ινστιτούτο Ιολογίας στην Πούνε, στη γειτονική πολιτεία Μαχαράστρα.
Τα αποτελέσματα πρέπει να έρθουν σε μία ή δύο ημέρες.
Οι Hindustan Times υπογραμμίζουν ότι το ξέσπασμα των κρουσμάτων συνέπεσε με έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες.
Η περιοχή Kutch έλαβε περίπου 890 mm βροχόπτωσης, που είναι 184% πάνω από το κανονικό.
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι πέθαναν στην Ινδία τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους από τον ελάχιστα μελετημένο ιό Chandipur.
Επί του παρόντος δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο για τη νόσο. Ωστόσο, ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην ινδική πολιτεία Μαχαράστρα το 1965.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης