Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάλλος στρατηγός αποκαλύπτει: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία για έναν και μόνο λόγο

Γάλλος στρατηγός αποκαλύπτει: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία για έναν και μόνο λόγο
Αποκαλυπτικός για τις προθέσεις των ΗΠΑ είναι Γάλλος στρατηγός με θητεία στον ΟΗΕ
Το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ έχει συμφέρον από τη συνέχιση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και δεν θέλει να τελειώσει, δήλωσε ο στρατηγός Dominique Trencan, πρώην επικεφαλής της γαλλικής στρατιωτικής αποστολής στον ΟΗΕ, στη Le Journal du Dimanche.
Σύμφωνα με τον στρατηγό, «το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα είναι εξαιρετικά ενθουσιασμένο» για τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην Ουκρανία, παρόλο που κανείς στην Ουάσιγκτον δεν πιστεύει ότι το Κίεβο θα κερδίσει.
Ο λόγος είναι ότι αυτή η σύγκρουση, σύμφωνα με τον Trencan, «αποφέρει τεράστια κέρδη» για τη στρατιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ λόγω της βοήθειας προς το Κίεβο και των αποστολών όπλων σε ευρωπαϊκές χώρες.
Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Κιέβου από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ενώ η στρατιωτική τους βοήθεια «έφθασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια», υπενθυμίζει η εφημερίδα.
Τον Απρίλιο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δήλωσε ότι με την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ ανάγκασαν το Κίεβο να δώσει όλες τις μάχες, ενώ εκείνες έμειναν πίσω και αποκόμισαν τα κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης