Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία απαιτεί από τον σύμμαχο Καναδά να απαγορεύσει ταινία «ρωσικής προπαγάνδας»

Η Ουκρανία απαιτεί από τον σύμμαχο Καναδά να απαγορεύσει ταινία «ρωσικής προπαγάνδας»
Παρά το ότι ο Καναδάς υποστηρίζει σθεναρά την Ουκρανία στη σύγκρουση με τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Να απαγορεύσει την ταινία «Russians at War» που αναμένεται να προβληθεί σε μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Καναδά, απαιτεί η Ουκρανία, κάνοντας λόγο για «ρωσική πρπαγάνδα».
Το «Russians at War» είναι ένα ντοκιμαντέρ με καναδική-γαλλική χρηματοδότηση σε σκηνοθεσία Anastasia Trofimova. Η ταινία, η οποία έχει τώρα πυροδοτήσει διπλωματικές εντάσεις μεταξύ Καναδά και Ουκρανίας, επικεντρώνεται στην οπτική των Ρώσων στρατιωτών που εμπλέκονται στον αιματηρό πόλεμο που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο 2022.
Το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας νωρίτερα μέσα στο έτος και αναμένεται να προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF) στις 13 Σεπτεμβρίου.
Η Ουκρανία, ωστόσο, δεν είναι ευχαριστημένη. Εκπρόσωποι της ουκρανικής κυβέρνησης ζήτησαν να αφαιρεθεί το ντοκιμαντέρ για τους Ρώσους στρατιώτες από το πρόγραμμα του TIFF.
Μια επιστολή που έγραψε ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας Oleh Nikolenko προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της TIFF Cameron Bailey, ανέφερε ότι το «Russians at War» φέρεται να «απαλλάσει τους στρατιώτες που συμμετείχαν στην εισβολή στην Ουκρανία».
«Είναι ανεύθυνο να επιτρέπουμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, μια από τις πιο αξιόπιστες κινηματογραφικές σκηνές του κόσμου, να διαγράφει την ευθύνη των Ρώσων στρατιωτών που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής», έγραψε ο διπλωμάτης.
Έτσι, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από ένα θέατρο του Τορόντο στις 10 Σεπτεμβρίου για να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους για την απόφαση του φεστιβάλ να αγνοήσει τα αιτήματα για διακοπή των προβολών του ντοκιμαντέρ.
Σύμφωνα με δήλωση του TIFF, το «Russians in War» υποστηρίχθηκε εν μέρει από κρατικούς πόρους και χρηματοδοτήθηκε από το μη κερδοσκοπικό Canada Media Fund.
Το ντοκιμαντέρ προσφέρει μια περιγραφή της μάχης από τη σκοπιά των στρατιωτών. Καθώς η σύγκρουση μαίνεται γύρω τους, απευθύνονται απευθείας στην κάμερα, μιλώντας για ελπίδα, θάνατο και τρόμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης