Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ρωσία εξετάζει περιορισμούς στις εξαγωγές ουρανίου, τιτανίου και νικελίου

Putin: Η Ρωσία εξετάζει περιορισμούς στις εξαγωγές ουρανίου, τιτανίου και νικελίου
Η ρωσική Nornickel είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός διυλισμένου νικελίου στον κόσμο
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να περιορίσει τις εξαγωγές ουρανίου, τιτανίου και νίκελ ως αντίποινα κατά της Δύσης, προειδοποίησε σήμερα 11/9 ο πρόεδρος Vladimir Putin.
«Ρίξτε μια ματιά σε ορισμένους τύπους προϊόντων με τα οποία προμηθεύουμε την παγκόσμια αγορά. Ίσως θα πρέπει να σκεφθούμε κάποιους περιορισμούς, στο ουράνιο, τιτάνιο, νίκελ», είπε ο Vladimir Putin απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Mikhail Mishustin σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.
Να σημειωθεί πως η Ρωσία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα σε ουρανίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της World Nuclear Association. Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden έχει υπογράψει νόμο που απαγορεύει την εισαγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου από τη Ρωσία, η εμπορική αξία του οποίου ανέρχεται στο 1 δισεκ. ετησίως.
Το 2023, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα ήταν πρώτες στον κατάλογο των εισαγωγέων ρωσικού ουρανίου, με την Νότια Κορέα, την Γαλλία, το Καζακστάν και την Γερμανία να ακολουθούν.
Η Ρωσία είναι επίσης ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός παγκοσμίως σφουγγαριού τιτανίου, η κύρια πρώτη ύλη για την κατασκευή κραμάτων τιτανίου, που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές εφαρμογές στην αεροδιαστημική, τη ναυπηγική βιομηχανία και την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά διαθέτει δικά της ορυκτά αποθέματα τιτανίου.
Η ρωσική Nornickel είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός διυλισμένου νικελίου στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης