Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Λετονία ζητά να αυξηθεί η παρουσία των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη χώρα

Η Λετονία ζητά να αυξηθεί η παρουσία των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη χώρα
Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν το περιστατικό με την πτώση ρωσικού drone στο έδαφος της Λετονίας
Το ΝΑΤΟ πρέπει να αυξήσει την παρουσία των στρατευμάτων του στο λετονικό έδαφος και να ενισχύσει την προστασία του εναέριου χώρου του κράτους. Η συμμαχία κλήθηκε να λάβει περισσότερα μέτρα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Αναπληρωτή Διοικητή των Μικτών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Ναύαρχο Keith Blount και τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας του ΝΑΤΟ, στρατηγό James Hecker, τον υπουργό Άμυνας της χώρας Andris Spruds.
Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν το περιστατικό με την πτώση ρωσικού drone στο έδαφος της Λετονίας, το οποίο κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς στις 8 Σεπτεμβρίου. Σημείωσε ότι το drone έπεσε στα ανατολικά της χώρας.
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Spruds ζήτησε την ενίσχυση της αεράμυνας και τη διευκόλυνση της αυξημένης συμμαχικής παρουσίας στη Λετονία, τόσο μέσω ενισχυμένης αποτροπής όσο και μέσω της εφαρμογής του μοντέλου εκ περιτροπής αεράμυνας του ΝΑΤΟ, στο οποίο συμφώνησαν οι σύμμαχοι στη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας στην Ουάσιγκτον αυτό το καλοκαίρι».
Στη συνέχεια, ο διοικητής των Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας (NAF) δήλωσε ότι το drone έφτασε από τη Λευκορωσία. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης