Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Μόνο κουτσομπολιά και διαρροές από τη Γερμανία, δεν μας έχει στείλει κανένα σχέδιο για την Ουκρανία

Zakharova: Μόνο κουτσομπολιά και διαρροές από τη Γερμανία, δεν μας έχει στείλει κανένα σχέδιο για την Ουκρανία
Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τη γερμανική ηγεσία, είτε άμεσα είτε μέσω μεσάζοντα για ειρηνευτικό σχέδιο
Το Βερολίνο δεν έχει διαβιβάσει ούτε άμεσα ούτε μέσω διαμεσολαβητών καμία πληροφορία στη Μόσχα σχετικά με το «ειρηνευτικό σχέδιο» του Γερμανού καγκελαρίου Olaf Scholz για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης.
Η ύπαρξη ενός τέτοιου σχεδίου δεν είναι παρά κουτσομπολιά και διαρροές, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Δεν υπήρξε καμία πληροφορία από τη γερμανική ηγεσία, είτε άμεσα είτε μέσω μεσάζοντα.
Δεν το γνωρίζουμε αυτό», είπε σε συνέντευξη Τύπου.
«Αυτές είναι κάποιες διαρροές, κάποια, ας πούμε, κουτσομπολιά και ούτω καθεξής.
Δεν υπάρχουν επίσημες επιβεβαιώσεις γι' αυτό, επομένως δεν υπάρχει τίποτα να σχολιαστεί γενικά», τόνισε η Zakharova.
Ταυτόχρονα, είπε, σε περίπτωση μιας τέτοιας ειρηνευτικής πρωτοβουλίας από τη Γερμανία «κανείς δεν θα την χειροκροτήσει», γιατί είναι ο Scholz που μαζί με άλλους «στέλνει χρήματα και όπλα στο καθεστώς του Κιέβου».
Ο Γερμανός ηγέτης δύσκολα μπορεί να μιλήσει σοβαρά για οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία χωρίς να εξαπατήσει τους εταίρους του, σημείωσε η Zakharova.
Το Βερολίνο θα μπορέσει να αποδείξει τη συμμετοχή του στην ειρηνευτική διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης, είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών μόνο εάν σταματήσει να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία και να χρηματοδοτεί «όλη αυτή τη βρωμιά και τις απολύτως ναζιστικές ιδεολογικές συμπεριφορές», καθώς και αν καταδικάσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν από το καθεστώς του Κιέβου στο ρωσικό έδαφος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης