Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η Fourlis μέχρι τέλος του έτους θα μειώσει το ποσοστό στην Trade Estates, αλλά ακόμα δεν ξέρει πως θα το κάνει

Η Fourlis μέχρι τέλος του έτους θα μειώσει το ποσοστό στην Trade Estates, αλλά ακόμα δεν ξέρει πως θα το κάνει
Σε ερώτηση του ΒΝ για τις πληροφορίες που υπάρχουν για νέο placement, απάντησε πως είναι μία επιλογή
Σχετικά Άρθρα
Για μία ακόμη φορά η διοίκηση της Fourlis -κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών- επανέλαβε την πρόθεση να μειώσει το ποσοστό στην Trade Estates κάτω από 50% -από 63%- που είναι σήμερα, προκειμένου να μην την ενοποιεί.
Η κίνηση αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του έτους, είπε χθες η διοίκηση στην ενημέρωση των αναλυτών.
Σε ερώτηση του Bankingnews με ποιον τρόπο θα γίνει αυτή η κίνηση και αν έχει αποφασίσει, η διοίκηση τον τρόπο αφού μένουν περίπου 3 μήνες μόνο και στην αγορά ακούγονται φήμες για placement, η διοίκηση είπε ξανά πως η διάθεση μετοχών μέσω placement είναι μία επιλογή, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει το τοπίο πως ακριβώς θα γίνει η μείωση του ποσοστού.
Κατά τα λοιπά η διοίκηση εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία του έτους και είπε πως είναι χαρούμενη με τα αποτελέσματα και πιστεύει πως θα πάει ακόμα καλύτερα και θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.
Για τα ΙΚΕΑ το τρίτο τρίμηνο πηγαίνει καλύτερα από το εξάμηνο με το ρυθμό αύξησης των πωλήσεων να είναι σχεδόν διπλάσιος.
Στις 30 Οκτωβρίου θα ανοίξει το κατάστημα ΙΚΕΑ στην Πάτρα και στα μέσα του 2025 στο Ηράκλειο Κρήτης.
Το νέο ΙΚΕΑ στο Ελληνικό θα είναι έτοιμο το 2027, ενώ αλλάζει και το ΙΚΕΑ στο Αεροδρόμιο Αθηνών στα πρότυπα των άλλων αλλαγών και δύο καταστήματα (Intersport και Holland& Barrett) έχουν προστεθεί. Μένει άνοιγμα καταστήματος Πλαίσιο μέχρι το τέλος του έτους.
Για τη Foot Locker, η διοίκηση ανέφερε πως μέχρι το 2025 θα λειτουργεί 15 καταστήματα σε τρεις χώρες (Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία) με το κόστος για κάθε κατάστημα να είναι στις 500 χιλ. ευρώ. Εκτιμά πως θα ανοίγει 10-15 καταστήματα κάθε χρόνια και σε πέντε χρόνια θα έχει δαπανήσει 35-40 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή πως θα επηρεαστούν τα Intersport, απάντησε πως θα έχουν όφελος.
Τέλος, είναι ικανοποιημένη και από την πορεία των Holland & Barrett και σήμερα λειτουργούν 10 καταστήματα, ενώ προετοιμάζει την είσοδο στη Ρουμανία και εξετάζει νέες ευκαιρίες επέκτασης.
Ο καθαρός δανεισμός στο εξάμηνο για τον όμιλο μειώθηκε και πρόθεση της διοίκησης είναι να μειωθεί περαιτέρω παρά τις σημαντικές επενδύσεις.
Τα καθαρά κέρδη του ομίλου στο α' εξάμηνο 2024, μαζί με την Trade Estates ανήλθαν στα 7,2 εκατ. ευρώ ενώ για τον κλάδο λιανικών πωλήσεων τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 5,3 εκατ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω των ΙΚΕΑ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης