Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Καταρρέει η ΝΔ με 27,2%, 2ο το ΠΑΣΟΚ με 11,8%, πανωλεθρία για ΣΥΡΙΖΑ 9,3% - «Κίνημα» επιστροφής Τσίπρα

Δημοσκόπηση GPO: Καταρρέει η ΝΔ με 27,2%, 2ο το ΠΑΣΟΚ με 11,8%, πανωλεθρία για ΣΥΡΙΖΑ 9,3% - «Κίνημα» επιστροφής Τσίπρα
Σε διαρκή πτώση η ΝΔ, δεν πείθει το ΠΑΣΟΚ πανωλεθρία για τον ... ακέφαλο ΣΥΡΙΖΑ

Σε διαρκή πτώση βρίσκεται η ΝΔ, που φαίνεται να μην κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών, καθώς η κοινωνική πλειοψηφία αξιολογεί αρνητικά το έργο της κυβέρνησης, σύμφωνα τελευταία δημοσκόπηση της GPO για το Star Channel.
Το πλέον εντυπωσιακό εύρημα της δημοσκόπησης, ωστόσο, αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στην πρώτη μέτρηση μετά την αποπομπή Κασσελάκη εμφανίζεται ως τρίτο κόμμα με καταρρακωμένα ποσοστά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. 
Ως προς τις εσωκομματικές εξελίξεις στην Κουμουνδούρου, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως επιλέγουν με συντριπτικά ποσοστά την ολική επαναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα ευρήματα της GPO, τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλαμβάνει πλέον το ΠΑΣΟΚ, αν και ούτε τα ποσοστά της Χαριλάου Τρικούπη, φαίνεται να αποτελούν φόβητρο για το κυβερνών κόμμα.
Στην τέταρτη θέση ακολουθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα, ενώ ακολουθεί με παρεμφερή ποσοστά η Ελληνική Λύση.
Την έκπληξη φαίνεται να κάνει η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, που πλασάρεται σε καλύτερη θέση, τόσο από την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όσο και από τη Νίκη του Δημήτρη Νατσιού.
Πιο αναλυτικά, λοιπόν, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της GPO για το Star Channel τα ποσοστά των κομμάτων, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου διαμορφώνονται ως εξής:

as.JPG

ΝΔ: 27,2% 

ΠΑΣΟΚ: 11,8% 

ΣΥΡΙΖΑ: 9,3% 

ΚΚΕ: 8,3% 

Ελληνική Λύση: 8,1% 

Φωνή Λογικής: 4,1% 

Πλεύση Ελευθερίας: 3,5% 

Νίκη: 2,7% 

Νέα Αριστερά: 2% 

ΜέΡΑ25: 1,5%

Κίνημα ... επιστροφής Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ - Διχασμός για την αποπομπή Κασσελάκη

s_1.JPG

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 40% διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί με την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασελάκη η οποία οδήγησε σε νέες εσωκομματικές εκλογές.
Συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί το 57,4%.
Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν καταλληλότερο για αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα με 42,8% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 17,9%.
Τρίτος είναι ο Σωκράτης Φάμελλος με 13,7% και ακολουθούν: Παύλος Πολάκης 7,4%, Όλγα Γεροβασίλη 4,7%, Νικόλας Φαραντούρης 2,3% και Απόστολος Γκλέτσος 1,2%.
Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 35,2% θεωρούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να επανεκλεγεί Πρόεδρος ενώ το 59% προτιμά να εκλεγεί
άλλο πρόσωπο.

Δεν έπεισε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ - Αποδοκιμάζουν τα κυβερνητικά μέτρα οι πολίτες

Παρά τη φαινομενική κυριαρχία της ΝΔ στην εκλογική της καταγραφή, τα ποιοτικά στοιχεία της μέτρησης είναι άκρως ανησυχητικά για την κυβέρνηση, αφού σε αυτά αποτυπώνεται η οριζόντια αποδοκιμασία των πολιτών απέναντι στις ακολουθούμενες πολιτικές.
Ειδικότερα, και προς τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έπεισε τους πολίτες, καθώς θετικά τις αποτιμά το 39,2% ενώ το 57,4% τις αποτιμά αρνητικά.


σ.jpg

δ_4.jpg

Επιπλέον, οι πολίτες, σε ποσοστό 61,7% θεωρούν ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και ακολουθεί η βελτίωση του συστήματος υγείας με 43,2%.

ωω.jpg

Πάντως το 65,7% κρίνει αρνητικά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ενώ το 33,3% της κρίνει θετικά.

οπ.jpg


Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, με ποσοστό 78,7% , θεωρούν ότι πρέπει να γίνει πιο αυστηρή η μεταναστευτική πολιτική. 

ν.jpg

Κυριαρχία Κουτσούμπα στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

δψ.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης