Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες προς Erdogan: Αξιωματικοί λειτουργούν εναντίον σου – Προς παραίτηση ο υπουργός Άμυνας Guler

Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες προς Erdogan: Αξιωματικοί λειτουργούν εναντίον σου – Προς παραίτηση ο υπουργός Άμυνας Guler
Οργιάζουν οι φήμες για παραίτηση του υπουργού Άμυνας Yasar Guler
Αναφορά σύμφωνα με την οποία ομάδα αξιωματικών προετοιμάζει κίνημα εναντίον του παρέδωσαν στον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan οι μυστικές υπηρεσίες της γείτονος.
Μάλιστα, οργίασαν οι φήμες για παραίτηση του υπουργού Άμυνας Yasar Guler, διότι είτε ηθελημένα είτε λόγω άγνοιας δεν προέβη σε κάποια ενέργεια μέχρι τώρα…
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στην πραξικοπηματική προσπάθεια κατά του Erdogan συμμετείχαν 300 από τους 650 μαθητές της στρατιωτικής σχολής.
Πρόκειται για την τάξη των αξιωματικών που κατά την αποφοίτησή τους, πριν από λίγες μέρες, σήκωσαν τα ξίφη τους και φώναξαν «είμαστε οι στρατιώτες του Κεμάλ».
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του T24 Tolga Sardan, ο μοναδικός ο οποίος δεν έχει εκφραστεί ακόμη για το ζήτημα είναι ο υπουργός Άμυνας Yasar Guler και η σιωπή δείχνει κάτι.
«Ο υπουργός Άμυνας ακύρωσε όλα τα ραντεβού του και δεν μιλάει σχεδόν με κανέναν.
Κυκλοφορεί δε η φήμη πως θα υποβάλει την παραίτησή του» – κάτι το οποίο προσώρας διαψεύδεται»…
Σύμφωνα με τον καθηγητή Naim Babourgolou, από τη στιγμή που ξεκίνησαν έρευνες και παραβιάζονται οι εσωτερικοί κανονισμοί του στρατού, είναι ξεκάθαρο πως η προεδρία δεν εμπιστεύεται τον υπουργό Άμυνας που πιθανότατα θα παραιτηθεί».
Από την άλλη πλευρά, ο αντιπρόεδρος της Ομάδας CHP Murat Emir μίλησε για τις τρέχουσες εξελίξεις στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: «Βρίσκουμε τη σιωπή δύο ανθρώπων εδώ σημαντική. Αποφοίτησαν και από τη Στρατιωτική Ακαδημία, έδωσαν αυτόν τον όρκο και ζούσαν με ξίφη.
Ο κ. Hulusi Akar, πρώην Υπουργός Άμυνας και νυν Υπουργός Άμυνας Yaşar Güler».

Έρχονται εκκαθαρίσεις

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος ετοιμάζει εκκαθαρίσεις έπειτα από το επεισόδιο στρατιωτικών οι οποίοι μετά από τελετή ορκωμοσίας τους έβγαλαν τα ξίφη τους και φώναξαν μεταξύ άλλων «Είμαστε στρατιώτες του Κεμάλ Ατατούρκ».
Σε ομιλία του σε μαθητές των θρησκευτικών σχολείων Ιμάμ Χατίπ, o Erdogan αντέδρασε σκληρά: «Πρόσφατα, σε συγκεκριμένη τελετή αποφοίτησης, εμφανίστηκαν κάποιοι υβριστές και τράβηξαν τα ξίφη τους. Εναντίον ποιου βγάζετε αυτά τα ξίφη;»
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι συζήτησαν το θέμα με το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας, τη Διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων και το Υπουργείο Άμυνας: «Μπορεί να είναι 30 άτομα, μπορεί να είναι 50 άτομα.
Όποιοι κι αν είναι, αποκλείεται να είναι στον στρατό μας. Λαμβάνουμε μέτρα για να τους εκκαθαρίσουμε σύντομα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης