Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας υπέρ Κασσελάκη: Πρωτοφανής για τη Μεταπολίτευση η ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας υπέρ Κασσελάκη: Πρωτοφανής για τη Μεταπολίτευση η ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου
Πρόκειται για την πρώτη οργάνωση που εκδίδει ανακοίνωση μετά το «προσκλητήριο ετοιμότητας» που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο διχασμός και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταφερθεί και στις οργανώσεις και τα δευτεροβάθμια όργανα του κόμματος, καθώς με δήλωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθηνών εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του με την πρόταση μομφής, χαρακτηρίζοντας αντικαταστατική την απόφαση της Κ.Ε.
Πρόκειται για την πρώτη οργάνωση που εκδίδει ανακοίνωση μετά το «προσκλητήριο ετοιμότητας» που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης.
Όπως επισημαίνουν, εξαπολύοντας εσωκομματικά βέλη, η απόφαση «προκαλεί την αποστροφή και την αγανάκτηση των χιλιάδων μελών του κόμματος».
Το ψήφισμα που εξέδωσε ελήφθη με πλειοψηφία 21 υπέρ, 3 αποχές, 7 κατά.

Η απόφαση της Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Αθήνας εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:

Στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της 6ης Ιουλίου 2024, που πραγματοποιήθηκε μετά τις ευρωεκλογές, αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι ''Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες έδωσαν εντολή για δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση, μέσα κι έξω από τη Βουλή, ενάντια στις αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πολιτικές της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη'', και ότι ''επόμενος, μεγάλος σταθμός για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί το Καταστατικό Συνέδριο του Οκτωβρίου, ώστε το Κόμμα να ανταποκριθεί καλύτερα στις νέες κοινωνικές συνθήκες, ενώ θα ακολουθήσει η εκλογή νέων οργάνων. Ένα συνέδριο βασισμένο στη συλλογικότητα, τη δημοκρατική ανταλλαγή απόψεων, την κοινή έγνοια για την ανασυγκρότηση και την ανασύνταξη των δυνάμεών μας, και όχι σε άλλη μια περίοδο εσωστρέφειας''.
Με βάση την απόφαση αυτή, οι Νομαρχιακές Επιτροπές και οι Οργανώσεις Μελών ξεκινήσαμε την προετοιμασία εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών με ασφυκτικές προθεσμίες τόσο για την κατάθεση προτάσεων επί του καταστατικού όσο και για την οριστικοποίηση των λιστών μελών και την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου.
Προκύπτει λοιπόν το εύλογο ερώτημα τι άλλαξε μέσα στο καλοκαίρι που οδήγησε 163 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία είχε ήδη προκηρύξει Καταστατικό Συνέδριο και εκλέξει ΚΟΕΣ, να προχωρήσει στην αναίρεση της προηγούμενης απόφασής της και στην πρωτοφανή για τα πολιτικά ήθη της Μεταπολίτευσης ανατροπή του εκλεγμένου από την πλατιά βάση των 135.000 μελών με ποσοστό 56% προέδρου του κόμματος σ. Στέφανου Κασσελάκη.
Επίσης, δεν είναι κατανοητό για ποιον λόγο η ΠΓ αποφάσισε οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου να πραγματοποιηθούν σε τρεις μήνες και όχι άμεσα, όπως επιτάσσει η ανάγκη το κόμμα να έχει εκλεγμένο πρόεδρο και η χώρα ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση.
Πρόκειται για μια αντικαταστατική απόφαση η οποία προκαλεί την αποστροφή και την αγανάκτηση των χιλιάδων μελών του κόμματος που έδωσαν με αυταπάρνηση και κομματικό πατριωτισμό σκληρές μάχες για να κρατήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όρθιο μετά την εκλογική κατάρρευση του 2023 και τη διαλυτική διάσπαση που ακολούθησε.
Εμείς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Α’ Αθήνας δηλώνουμε σήμερα ανοιχτά και ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε την καταστρατήγηση των δημοκρατικών-καταστατικών διαδικασιών και δεν θα αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να μετατραπεί σε ένα κλειστό κόμμα τασικών μηχανισμών και διορισμένων κομισάριων που θα το απομακρύνουν οριστικά από την κοινωνία.
Για εμάς Αριστερά σημαίνει πάνω απ’ όλα αδιαπραγμάτευτος σεβασμός στις δημοκρατικές διαδικασίες, στη λαϊκή βούληση και στις αποφάσεις της πλειοψηφίας γι' αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε  για ένα προοδευτικό κόμμα με ανοιχτές και συμμετοχικές διαδικασίες, δημοκρατικό και γειωμένο με την κοινωνία, με τους ανθρώπους του μόχθου, της παραγωγής, του πολιτισμού, των κινημάτων και των λαϊκών αιτημάτων.
Για ένα μαζικό κόμμα των μελών μέσα από την κοινωνία και όχι πάνω από την κοινωνία, που θα ξαναδώσει ελπίδα και προοπτική για μια καλύτερη ζωή στον ελληνικό λαό.»



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης