Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Guardian: Η Βρετανία ενέκρινε χτυπήματα Ουκρανίας στη Ρωσία με Storm Shadow

The Guardian: Η Βρετανία ενέκρινε χτυπήματα Ουκρανίας στη Ρωσία με Storm Shadow
Συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού, Keir Starmer με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden αύριο 13/9 στην Ουάσινγκτον
Η Μ. Βρετανία έχει ήδη λάβει την απόφαση να εγκρίνει το αίτημα της Ουκρανίας για χτυπήματα βαθιά στο έδαφος της Ρωσίας με την χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow – πρόκειται για πυραύλους που προμηθεύει το Λονδίνο το Κίεβο – αλλά δεν πρόκειται η βρετανική κυβέρνηση να το παραδεχθεί δημόσια.
Αυτό υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα The Guardian στον απόηχο των επαφών που είχε χθες Τετάρτη 11/9 ο Βρετανός ΥΠΕΞ, David Lammy με τον Αμερικάνο ομόλογό του, Anthony Blinken στο Κίεβο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται ανώνυμες πηγές, θα θεωρούνταν «άσκοπα προκλητικό» η βρετανική κυβέρνηση να βγει και να κάνει μια τέτοιου είδους ανακοίνωση.
Σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός, Keir Starmer δεν πρόκειται να κάνει καμία δημόσια δήλωση για το θέμα αυτό, κατά τη συνάντηση που θα έχει αύριο Παρασκευή 13/9 στην Ουάσινγκτον με τον Αμερικάνο πρόεδρο, Joe Biden.
Όπως επισημαίνεται, κατά τη συνάντηση αυτή οι δύο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τους τρόπους επίλυσής της, ενώ συζήτηση θα περιστρέφεται κυρίως γύρω από τους στρατηγικούς στόχους του Λονδίνου και της Ουάσιγκτον και όχι γύρω από την παροχή ορισμένων τύπων όπλων στην κυβέρνηση του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης