Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παράθυρο ευκαιρίας στο αδιέξοδο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Κύπρου - Eπιμερίζεται το γεωπολιτικό κόστος

Παράθυρο ευκαιρίας στο αδιέξοδο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Κύπρου - Eπιμερίζεται το γεωπολιτικό κόστος

Αθήνα και Λευκωσία είναι σε συνεχή επαφή σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο για να υπάρξει ένα τελικό γραπτό κείμενο συμφωνίας

Παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να βγάλει από το αδιέξοδο το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης- Κύπρου διαβλέπουν παράγοντες με γνώση των διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα στη σύσκεψη της Τρίτης στη Λευκωσία και στις επαφές που συνεχίστηκαν χθες μέσω τηλεδιασκέψεων. Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως μέχρι την Παρασκευή με την ελληνική πλευρά να διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις για το κατά πόσο η Κύπρος πράγματι θα τηρήσει την νέα προφορική συμφωνία που προέκυψε στη σύσκεψη της Τρίτης και καταβάλλονταν προσπάθειες χθες να διατυπωθεί και γραπτώς ώστε να ¨κλειδώσει¨ και να βγάλει το πολύπαθο έργο από το πάγο.

Μετά από υπαναχωρήσεις και των δύο πλευρών τα επίμαχα ζητήματα του γεωπολιτικού ρίσκου και του τρόπου ανάκτησης του κόστους στην κατασκευαστική περίοδο του έργου (περί τα 125 εκατ. ευρώ στην 5ετεία) φαίνεται να διευθετήθηκαν στη σύσκεψη της Τρίτης. Η κυπριακή πλευρά φέρεται να δεσμεύτηκε να συμμετάσχει με 100 εκατ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο του Great Sea Interconnector και σε ποσοστό που μένει να διευθετηθεί.

 
Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης