Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέουν οι Ουκρανοί και υποχωρούν λόγω της ρωσικής αντεπίθεσης στο Kursk, ανακατέλαβαν 12 οικισμούς

Καταρρέουν οι Ουκρανοί και υποχωρούν λόγω της ρωσικής αντεπίθεσης στο Kursk, ανακατέλαβαν 12 οικισμούς
Απέτυχε η προσπάθεια αντεπίθεσης των Ουκρανών για να ανακόψουν την Ρωσική αντεπίθεση στο Kursk
Σχετικά Άρθρα
Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν αντεπιθέσεις κατά μήκος του δυτικού άκρου της ουκρανικής προεξοχής στην περιφέρεια Kursk και σύμφωνα με πληροφορίες κατέλαβαν 12 οικισμούς βορειοανατολικά και νότια του Korenevo στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν θέσεις ανατολικά του Zhuravli (βορειοανατολικά του Korenevo).
Επιπλέον γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι στοιχεία του Ρωσικού 51ου Αερομεταφερόμενου Συντάγματος (VDV) (106η Μεραρχία VDV) προχώρησαν βόρεια και βορειοανατολικά του Snagost (νότια του Korenevo) κατά τη διάρκεια μιας μηχανοκίνητης επίθεσης.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τη μηχανοκίνητη αντεπίθεση από το βορρά κοντά στο Korenevo και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν γρήγορα στο Snagost.
Αρκετές ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως το Snagost.
Οι Ρώσοι προέλασαν βορειοδυτικά του Snagost και κατέλαβαν το Krasnooktyabrskoye, προχώρησε δυτικά του Snagost και κατέλαβαν την Komarovka και τη Vishnevka και νοτιοδυτικά του Snagost και κατέλαβαν την Apanasovka και το 10-y Oktyabr.

Απέτυχε η προσπάθεια αντεπίθεσης των Ουκρανών για να ανακόψουν την Ρωσική αντεπίθεση στο Kursk

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν νέες επιθέσεις κατά της ρωσικής αντεπίθεσης δυτικά του Snagost και σε όλη την ουκρανική εξέχουσα περιοχή στην περιφέρεια Kursk.
Μια ουκρανική ταξιαρχία που φέρεται να δρούσε στην περιφέρεια Kursk ανέφερε στις 11 Σεπτεμβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις άρχισαν να επιτίθενται στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων δυτικά του Snagost μετά την αρχική ρωσική αντεπίθεση στο Snagost.
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν κοντά στο Kulbaki (νοτιοδυτικά του Snagost και περίπου 5 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα), υποδηλώνοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κοντά στον οικισμό.
Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξάγουν μικρές μηχανοκίνητες διασυνοριακές επιθέσεις στο Glushkovo κοντά στο Medvezhye (νοτιοδυτικά του Snagost και κατά μήκος των διεθνών συνόρων).
Ωστόσο κατά γενική ομολογία η Ουκρανική αντεπίθεση κόντρα στην Ρωσική αντεπίθεση… θρυμματίζεται.
Τα διαθέσιμα οπτικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις που αντεπιτίθενται στην περιφέρεια Kursk χρησιμοποιούν στοιχεία μονάδων με μεγαλύτερη εμπειρία στη μάχη για τη διεξαγωγή αντεπιθέσεων.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου δείχνουν στοιχεία του 51ου Ρωσικού Αερομεταφερόμενου Συντάγματος (VDV) (106η Μεραρχία VDV) να διεξάγει μια μηχανοκίνητη επίθεση βόρεια του Snagost.
Οι Ρώσοι πεζοναύτες και οι αερομεταφερόμενες «τακτικές ομάδες τάγματος» (BTG) διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Kursk.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν χρησιμοποιήσει BTG σε κλίμακα στο πεδίο της μάχης από τα μέσα του 2022.
Ο ρωσικός στρατός έχει απομακρυνθεί από τη χρήση των BTG τα τελευταία δύο χρόνια ως μονάδα οργανωμένη από καθήκοντα και η επανεμφάνισή τους στην περιφέρεια Kursk, εάν επιβεβαιωθεί, θα ήταν μια αξιοσημείωτη εξέλιξη.

Σχέδιο διχοτόμησης Ουκρανικών στρατευμάτων

Οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να διχοτομήσουν το ουκρανικό στοιχείο στην περιφέρεια Kursk πριν ξεκινήσουν μια πιο οργανωμένη και καλά εξοπλισμένη προσπάθεια για να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις έξω από το ρωσικό έδαφος.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν επί του παρόντος αντεπιθέσεις κατά μήκος του δυτικού άκρου της ουκρανικής προεξοχής στην περιφέρεια Kursk, σε μια περιοχή που αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από χωράφια και μικρούς οικισμούς.
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να εργάζονται για να δημιουργήσουν πιο ευνοϊκές τακτικά θέσεις κατά τη διάρκεια αυτών των αρχικών αντεπιθέσεων πριν ξεκινήσουν μια ευρύτερη αντεπιτιθέμενη επιχείρηση κατά των ουκρανικών δυνάμεων που επιχειρούν βορειοανατολικά του Korenevo και κοντά στη Sudzha.
Οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να κόψουν τους Ουκρανούς και να προχωρήσουν στα διεθνή σύνορα νοτιοανατολικά του Snagost για να περιπλέξουν τις υπάρχουσες ουκρανικές διαδρομές υλικοτεχνικής υποστήριξης.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση φαίνεται να βασίζεται σε στοιχεία της 155ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και των 56 και 51 συνταγμάτων VDV για αυτές τις αρχικές αντεπιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης