Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Ανοδικό άνοιγμα αναμένεται στην Ευρώπη λόγω Nvidia – Θα προσπαθήσει να ακολουθήσει η εγχώρια αγορά

Χρηματιστήριο: Ανοδικό άνοιγμα αναμένεται στην Ευρώπη λόγω Nvidia – Θα προσπαθήσει να ακολουθήσει η εγχώρια αγορά
Τα αποτελέσματα θα τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα, το ενδιαφέρον επίσης στην ΕΚΤ και αύριο στην αξιολόγηση της Moody’s για την ελληνική οικονομία
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία της Nvidia μετά της δηλώσεις της διοίκησης για αυξημένη ζήτηση στον τομέα ΑΙ έδωσε ώθηση στα χρηματιστήρια και αυτή η πορεία αναμένεται να φτάσει και στην Ευρώπη.
Αναλυτές περιμένουν ανοδικό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η ελληνική μετά από μία απογοητευτική πορεία και 4 συνεχόμενες πτωτικές θα προσπαθήσει να ακολουθήσει.
Τεχνικά είναι κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση, καθώς χθες ο γενικός δείκτης έκλεισε κάτω από τη στήριξη των 1.420 μονάδων και θα πρέπει σήμερα να ανακάμψει ώστε να ακυρώσει τη διάσπαση. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να δώσει σήμα για χαμηλότερα.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν Aegean Airlines και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, οι οποίες χθες ανακοίνωσαν καλά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο. Σήμερα δημοσιεύουν Lamda Dev. και Κλουκίνας-Λάππας.
Το ενδιαφέρον επίσης θα στραφεί στην απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια με τους αναλυτές να περιμένουν μείωση 0,25%, ενώ αύριο οι επενδυτές περιμένουν την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s, που είναι και ο μόνος που δε μας έχει δώσει επενδυτική βαθμίδα.


Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν δυνατό θετικό άνοιγμα λόγω της αναζωπύρωσης της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου μετά το χθεσινό τεχνολογικό ράλι στις ΗΠΑ.

Piraeus Securities
Περιμένουμε η αγορά πως θα προσπαθήσει να ανακάμψει σήμερα με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις αποφάσεις της ΕΚΤ.

Optima Bank
Αναμένουμε ότι οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στην απόφαση για τα επιτόκια από την ΕΚΤΕ και έτσι το Χ.Α. θα κινηθεί παράλληλα με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Beta
Οι βραχυπρόθεσμες πιέσεις μπορεί να προκαλέσουν κάποιο ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση για τεχνικούς λόγους, ενώ η ανάκαμψη των ξένων αγορών μπορεί επίσης να στηρίξει το κλίμα.

Depolas
Αρνητική ήταν η χθεσινή εικόνα στο ΧΑ εν μέσω μικτών προσήμων στην Ευρώπη. Από την άλλη, ολική επαναφορά κατέγραψαν οι μετοχές στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την άνοδο στον Nikkei μετά από αρκετές συνεδριάσεις. Παράλληλα, εντός των εκτιμήσεων κινήθηκε ο πληθωρισμός στην περιοχή με αποτέλεσμα να είναι πλέον μοιρασμένα τα στοιχήματα για μείωση 50 ή 25 μβ. Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα της ΑΡΑΙΓ εκτιμούμε ότι ήταν θετικά καθώς παρόλη την χαμηλότερη καθαρή κερδοφορία, η ποιότητα των λειτουργικών μεγεθών ήταν εξαιρετική δεδομένης επιβάρυνσης κόστους της περιόδου. Σημειώνουμε ότι οι καθαρές λειτουργικές ταμειακές ροές Α΄εξαμήνου ήταν οριακά υψηλότερες έναντι του αντίστοιχου περσινού και διαμορφώθηκε στα 357 εκ ευρώ. Ικανοποιητικά κινήθηκαν και τα επαναλαμβανόμενα μεγέθη της ΕΛΧΑ, ενώ χαιρετίζουμε την μείωση στον καθαρό δανεισμό της εισηγμένης στα 741εκ ευρώ. Για σήμερα, στο επίκεντρο θα βρεθεί η συνεδρίαση της ΕΚΤ, όπου αναμένεται μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 25 μβ στο 3,5%. Επιπλέον, βαρύτητα θα δοθεί και στους δείκτες τιμών παραγωγού Αυγούστου, αλλά και στα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας στις ΗΠΑ.

Κύκλος
Οι εταιρείες Lamda Development, η Ανδρομέδα και η ΓΕΒΚΑ ανακοινώνουν τα 6μηνιαία αποτελέσματά τους, ενώ το μεσημέρι η ΕΚΤ ανακοινώνει πιθανότατα τη μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μ.β. Κρίσιμη η στήριξη στις 1413 μονάδες η παραβίαση της οποίας δημιουργεί προϋποθέσεις για κίνηση του Γ.∆. σε αχαρτογράφητα ύδατα...

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης