Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χατζηδάκης: Το στεγαστικό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα κι από τον πληθωρισμό των τροφίμων

Χατζηδάκης: Το στεγαστικό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα κι από τον πληθωρισμό των τροφίμων
Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στην πτώση της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της 4ετίας
Σχετικά Άρθρα
Μεγαλύτερο πρόβλημα και από τον πληθωρισμό τροφίμων, χαρακτήρισε ο Κωστής Χατζηδάκης το στεγαστικό και τις συνεχείς αυξήσεις των ενοικίων.
«Στην Ελλάδα έχουμε ειδικό πρόβλημα με τη στέγη. Λόγω της κρίσης τότε, είχαν πέσει αρκετά οι τιμές. Με την άνοδο της οικονομίας έγινε έκρηξη στις τιμές των ακινήτων. Παρεμβαίνουμε για μα ενισχύσουμε την προσφορά και να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο που δεν υπήρχε μέχρι στιγμής» εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μιλώντας στον Σκάι.

Η αύξηση των επενδύσεων

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε πως «έχουμε την ταχύτερη αύξηση επενδύσεων σε όλη την ΕΕ», ενώ υπογράμμισε κι ότι η Ελλάδα είναι δεύτερη στην ΕΕ σε ρυθμούς ανάπτυξης το β' τρίμηνο του 2024.
O ίδιος ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμα θέματα που πρέπει να λυθούν για να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς οι επενδύσεις, ωστόσο τόνισε ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις «που βοηθούν να έρθουν επενδύσεις και πρέπει να ενισχύσουμε την προσπάθεια».
Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε επίσης ότι ως χώρα έχουμε «μακράν την μεγαλύτερη αποκλιμάκωση της ανεργίας» λέγοντας ότι εδώ και 5 χρόνια μισό εκατομμύριο Έλληνες έχουν βρει δουλειά.

Η πτώση της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις

Τέλος, σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις και την πτώση των ποσοστών της ΝΔ ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «παρότι το 57% τοποθετείται αρνητικά, δεν είναι αμελητέο ότι το 39% τοποθετείται θετικά και μάλλον θετικά. Σχεδόν τόσο ήταν που είχε πάρει το κόμμα το 2023. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε».
«Εμείς θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας, με βάση τι θα έχουμε κάνει» επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης