Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky… έξω φρενών - Καταστροφικό το ειρηνευτικό σχέδιο Κίνας, Βραζιλίας – Δεν είμαστε μαλάκες

Zelensky… έξω φρενών - Καταστροφικό το ειρηνευτικό σχέδιο Κίνας, Βραζιλίας – Δεν είμαστε μαλάκες
Γιατί αποφασίσατε να πάρετε το μέρος της Ρωσίας ή να βρεθείτε κάπου στη μέση ρωτά Βραζιλία και Κίνα ο Zelensky
Έξω φρενών δηλώνει ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky με τη Βραζιλία και την Κίνα, επικρίνοντας με εξαιρετικά δριμύ τρόπο το σχέδιο τους για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
Μάλιστα ο Zelensky χαρακτήρισε… καταστροφική την πρόταση τους για το πώς μπορεί να επέλθει το τέλος του πολέμου.
«Η πρόταση Κίνας – Βραζιλίας είναι καταστροφική.
Είναι απλά μια πολιτική τοποθέτηση.
Και είπα στον Lula, τον πρόεδρο της Βραζιλίας και το μεταφέραμε και στην κινεζική πλευρά.
Ας καθίσουμε όλοι μαζί, ας συνομιλήσουμε όλοι μαζί…
Γιατί ξαφνικά αποφασίσατε ότι πρέπει να πάρετε το μέρος της Ρωσίας ή να βρεθείτε κάπου στη μέση;
Πώς μπορείτε να προσφέρετε την πρόταση σας, την πρωτοβουλία σας, χωρίς να μας ρωτάτε τίποτα» διερωτήθηκε μιλώντας στο βραζιλιάνικο portal Metrοpoles ο Zelensky.

Το συζητήσατε με τους Ρώσους

Μάλιστα ο Zelensky δηλώνει πεπεισμένος ότι Κίνα και Βραζιλία είχαν διαβουλεύσεις με τη Ρωσία και συζήτησαν μαζί της την ειρηνευτική τους πρωτοβουλία, πριν την παρουσιάσουν δημοσίως.
«Δεν είμαστε ανόητοι» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, προφέροντας τη συγκεκριμένη λέξη στα ρωσικά (σ.σ. η λέξη дурак στα ρώσικα σημαίνει μαλάκας, ανόητος)  τη στιγμή που σε όλη τη συνέντευξη του μιλούσε στα ουκρανικά.

Τι είχαν προτείνει Κίνα, Βραζιλία

Στις 23 Μαΐου του 2024, μετά από συνάντηση μεταξύ του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών Wang Yi και του Ειδικού Αντιπροσώπου της Προεδρίας της Βραζιλίας για Διεθνείς Υποθέσεις Celso Amorim, οι δύο πλευρές δημοσίευσαν μια κοινή δήλωση, στην οποία ανέφεραν ότι ο μόνος δρόμος για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων, εφόσον αυτές αναγνωρίζονται τόσο από τη Μόσχα όσο και από το Κίεβο.
Η Κίνα και η Βραζιλία πρότειναν τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης «την κατάλληλη στιγμή» με ίση συμμετοχή όλων των μερών και συζήτηση όλων των ειρηνευτικών σχεδίων.
Σε μια πρώτη αντίδραση, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergei Ryabkov είχε υποστηρίξει ότι η Ρωσία χαιρετίζει την ειρηνευτική πρωτοβουλία της Βραζιλίας και της Κίνας, αναφέροντας ότι απολαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη υποστήριξη στον παγκόσμιο Νότο, με την Ουκρανία να δηλώνει ιδιαίτερα διστακτική καθώς δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με την προετοιμασία της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας Βραζιλίας - Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης