Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πολυπολικός κόσμος είναι γεγονός - Στην Αγία Πετρούπολη οι BRICS εδραιώνoυν τη Νέα Παγκόσμια Τάξη

Ο πολυπολικός κόσμος είναι γεγονός - Στην Αγία Πετρούπολη οι BRICS εδραιώνoυν τη Νέα Παγκόσμια Τάξη
Οι εκπρόσωποι της ομάδας BRICS θα συζητήσουν πώς μπορούν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την «τάξη που βασίζεται σε κανόνες» που επιβάλλει η Δύση
Η σύνοδος κορυφής για την ασφάλεια των BRICS υπό την προεδρία του Ρώσου Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Sergey Shoigu, θα συζητήσει τις παραμέτρους της μελλοντικής παγκόσμιας τάξης.
Σύμφωνα με το TASS, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Σεπτεμβρίου στην Αγία Πετρούπολη.
Το φόρουμ θα συζητήσει επίσης την υποστήριξη της πολυπολικότητας και το δικαίωμα των εθνών να επιλέξουν τη δική τους πορεία ανάπτυξης, καθώς και τη μεταρρύθμιση των παγκόσμιων πολιτικών και χρηματοπιστωτικών-οικονομικών συστημάτων διακυβέρνησης.

Η ατζέντα

Σύμφωνα με την προκαταρκτική ατζέντα, οι εκπρόσωποι της ομάδας BRICS, της οποίας προεδρεύει φέτος η Ρωσία, σκοπεύουν να συζητήσουν για το πώς μπορούν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την «τάξη που βασίζεται σε κανόνες» που επιβάλλει η Δύση.
Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των BRICS ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για διάλογο με τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου που φιλοδοξούν να ασκήσουν ανεξάρτητη πολιτική βασισμένη στην κρατική κυριαρχία. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης θεωρούν τη συνάντηση πολύ σημαντική «εν μέσω της επιδεινούμενης αντιπαράθεσης και του απρόβλεπτου στις παγκόσμιες υποθέσεις, της επιδείνωσης της κατάστασης στην παγκόσμια οικονομία και τα χρηματοοικονομικά και των αυξανόμενων εμποδίων στην πορεία προς την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης», αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα.\

Σύνοδος ασφαλείας

Νωρίτερα, ξεκίνησε στην Αγία Πετρούπολη η 14η συνάντηση των υψηλών εκπροσώπων των BRICS που είναι αρμόδιοι για θέματα ασφάλειας.
Στην εκδήλωση, υπό την προεδρία του Shoigu, συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ρωσίας, της Κίνας, της Βραζιλίας, της Ινδίας, της Νότιας Αφρικής, καθώς και της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ιράν και της Αιθιοπίας.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ενδέχεται να έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των BRICS που συμμετέχουν στην εκδήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης