Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin είναι 29% υπερτιμημένο - Η τελευταία πρόβλεψη για την τιμή του… το 2140

Το Bitcoin είναι 29% υπερτιμημένο - Η τελευταία πρόβλεψη για την τιμή του… το 2140
Πολλοί traders στο bitcoin πιστεύουν ότι μια νίκη του Donald Trump θα ήταν θετική για το κρυπτονόμισμα
Σχετικά Άρθρα
Το Bitcoin είναι 29% υπερτιμημένο. Αυτό προκύπτει από το μοντέλο αποτίμησης που παρέχει μια από τις πιο χρήσιμες προοπτικές για την τιμή του εν λόγω κρυπτονομίσματος. Βασισμένο στον νόμο του Metcalfe, το μοντέλο υπολογίζει τη δίκαιη αξία του bitcoin σε κάθε δεδομένη στιγμή ως συνάρτηση του αριθμού των bitcoin που έχουν εξορυχθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Όπως φαίνεται και το παρακάτω διάγραμμα, αυτό το μοντέλο του νόμου του Metcalfe έχει κάνει καλή δουλειά στην αντιμετώπιση τόσο της υπερβολής που επικρατεί όταν το bitcoin βρίσκεται σε ή κοντά σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ όσο και της απόγνωσης που συνοδεύει τα χαμηλά της bear market. Υπολογίζει την τρέχουσα δίκαιη αξία του κρυπτονομίσματος στα 40.100 δολάρια, 29% κάτω από την πρόσφατη τιμή του.
btc.avif
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η πρόβλεψη δεν έχει καμία σχέση με το ποιος θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Πολλοί traders στο bitcoin πιστεύουν ότι μια νίκη του Donald Trump θα ήταν θετική για το κρυπτονόμισμα και η τιμή του έπεσε στον απόηχο του debate της Τρίτης (10/9/2024) μεταξύ πρώην Αμερικανού προέδρου και της Kamala Harris. Αλλά το μοντέλο του νόμου του Metcalfe βασίζεται σε μία μόνο στοιχείο: Τον αριθμό των bitcoins που έχουν εξορυχθεί.

Οι μακροπρόθεσμες δυνατότητες του Bitcoin

Μια σημαντική συνέπεια αυτού του μοντέλου δίκαιης αξίας είναι ότι οι μακροπρόθεσμες δυνατότητες ανατίμησης του Bitcoin είναι αρκετά μέτριες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει ένα όριο στον αριθμό των bitcoins που μπορούν να εξορυχθούν - ένα όριο που προβλέπεται να επιτευχθεί το 2140. Αν μπει αυτό το όριο στο μοντέλο, υπολογίζεται ότι η τιμή του bitcoin σε 116 χρόνια θα είναι περίπου 104.000 δολάρια. Σε σχέση με την τρέχουσα τιμή του, αυτό ισοδυναμεί με ετήσια απόδοση 0,5% μεταξύ τώρα και του 2140.
Ωστόσο, όπως σχολιάζει και ο αρθρογράφος του MarketWatch, Mark Hulbert, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι μακροπρόθεσμες δυνατότητες του bitcoin είναι πραγματικά τόσο χαμηλές. Όπως υπενθυμίζουν συχνά οι στατιστικολόγοι, όλα τα μοντέλα είναι λανθασμένα - αλλά μερικά είναι χρήσιμα.
Το ερώτημα που τίθεται από το μοντέλο του νόμου του Metcalfe δεν είναι αν είναι σωστό, αλλά αν παρέχει μια χρήσιμη προοπτική για την αποτίμηση του bitcoin. Το ιστορικό του υποδηλώνει ότι παρέχει έναν χρήσιμο αντίλογο σε εκείνα τα μοντέλα που υποδηλώνουν ότι η τρέχουσα δίκαιη αξία του bitcoin είναι στα εκατομμύρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης