Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ο τυφώνας Yagi ισοπέδωσε αιολικό πάρκο της Huaneng (video)

Κίνα: Ο τυφώνας Yagi ισοπέδωσε αιολικό πάρκο της Huaneng (video)
Ο τυφώνας κινούνταν με ταχύτητα περίπου 245 χλμ την ώρα όταν χτύπησε το αιολικό πάρκο μετωπικά, αφήνοντας αρκετές ανεμογεννήτριες σπασμένες κατά μήκος της ακτογραμμής
 
Σχετικά Άρθρα
Ο τυφώνας Yagi - ο δεύτερος ισχυρότερος τροπικός κυκλώνας στον κόσμο – διέλυσε κυριολεκτικά στο πέρασμά του ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα στη νότια Κίνα την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το South China Morning Post, πρόκειται για το αιολικό Wenchang, στην ομώνυμη περιοχή, το οποίο ανήκει στην ιδιοκτησία της Huaneng Hainan Power Generation Co, θυγατρική της κρατικής ενεργειακής εταιρείας China Huaneng Group.
Η καταστροφή αυτή δεν αποτέλεσε έκπληξη για έναν Κινέζο εμπειρογνώμονα σε θέματα αιολικής ενέργειας, ο οποίος δήλωσε παρόλα αυτά πως «οι τυφώνες δεν αποτελούν ανυπέρβλητο περιβαλλοντικό περιορισμό για την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην Κίνα».
Ο τυφώνας Yagi κινούνταν με ταχύτητα περίπου 245 χλμ την ώρα όταν χτύπησε το αιολικό πάρκο μετωπικά, αφήνοντας αρκετές ανεμογεννήτριες σπασμένες κατά μήκος της ακτογραμμής.
Το πάρκο δεν βρισκόταν σε λειτουργία εκείνη τη στιγμή, καθώς υποβάλλεται σε αναβάθμιση που θα αντικαταστήσει 32 μικρές ανεμογεννήτριες με 16 μεγαλύτερες και αποδοτικότερες.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι τροπικοί κυκλώνες ή τυφώνες, αποτελούν γνώριμη απειλή στη ΝΑ Ασία και εδώ και καιρό αποτρέπουν τους κατασκευαστές αιολικών πάρκων λόγω της απρόβλεπτης και καταστροφικής τους φύσης.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης