Τελευταία Νέα
Διεθνή

Chaly (Ουκρανία): Χάθηκε πραγματική ευκαιρία για ειρήνη με τη Ρωσία το 2022 – Ο πόλεμος θα συνεχιστεί για πολύ

Chaly (Ουκρανία): Χάθηκε πραγματική ευκαιρία για ειρήνη με τη Ρωσία το 2022 – Ο πόλεμος θα συνεχιστεί για πολύ
Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει λόγος για ειρηνική διευθέτηση, δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας
Στην Κωνσταντινούπολη το 2022, υπήρξε μια πραγματική ευκαιρία για έναν ειρηνικό τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας και μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, Alexander Chaly, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο 11η Φόρουμ ασφαλείας Xiangshan στο Πεκίνο.
Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει λόγος για ειρηνική διευθέτηση.
Αν στις διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη υπήρχαν ευκαιρίες για πολιτική διευθέτηση τώρα, κατά την προσωπική μου γνώμη, δεν υπάρχουν ευκαιρίες για ειρηνική επίλυση», είπε ο Chaly, σημειώνοντας ότι διαπραγματεύσεις μπορεί να λάβουν χώρα στο πολύ μακρινό μέλλον.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο Dmitry Peskov δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την επίτευξη συμφωνίας λόγω της επιχείρησης των Ουκρανών στο Kursk.
H πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland σημείωσε ότι η Ουκρανία αποχώρησε από τις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης το 2022 μετά από διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις και δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε στις 5 Σεπτεμβρίου ότι η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της επιδιώκουν να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, γι' αυτόν τον λόγο εγκατέλειψαν τις συμφωνίες που επετεύχθησαν στην Κωνσταντινούπολη την άνοιξη του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης