Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Η Ουκρανία χρησιμοποιεί απαγορευμένα πυρομαχικά διασποράς από Τουρκία – Ισραήλ στον πόλεμο με τη Ρωσία

Αποκάλυψη: Η Ουκρανία χρησιμοποιεί απαγορευμένα πυρομαχικά διασποράς από Τουρκία – Ισραήλ στον πόλεμο με τη Ρωσία
Άγνωστο παραμένει πως η Ουκρανία απέκτησε πρόσβαση σε αυτά τα όπλα
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν πυρομαχικά διασποράς από την Τουρκία και το Ισραήλ στον πόλεμο με τη Ρωσία, σύμφωνα με την έκθεση του 2024 που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Συνασπισμό κατά της χρήσης των συγκεκριμένων όπλων.
«Ισραηλινής κατασκευής ή αντιγραφής βλήματα όλμου πυρομαχικών διασποράς M971 120 mm φωτογραφήθηκαν στην κατοχή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων τον Δεκέμβριο του 2022.
Το Ισραήλ αρχικά παρήγαγε αυτόν τον τύπο πυρομαχικών διασποράς, αλλά δεν είναι γνωστό πώς και από ποιον τα απέκτησε η Ουκρανία» αναφέρει η σχετική έκθεση.
Προστίθεται ότι Τούρκοι και Ουκρανοί υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν αρνηθεί τις αναφορές των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης του Ιανουαρίου του 2023 που μετέδιδαν ότι η Τουρκία είχε μεταφέρει πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία τον Νοέμβριο του 2022.
Ωστόσο, μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Αύγουστο του 2023 έδειχνε τα βελτιωμένα συμβατικά πυρομαχικά διπλής χρήσης 155 mm M483A1 που παράγονται από την Τουρκία χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία, ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι Τούρκοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν ότι παρείχαν αυτά τα όπλα στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία μπορεί επίσης να χρησιμοποίησε πυρομαχικά διασποράς από την Πολωνία, επισημαίνει η οργάνωση.
Ο συνασπισμός κατά των πυρομαχικών διασποράς (ICBL-CMC) είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, που προωθεί την τήρηση και την εφαρμογή των συνθηκών που απαγορεύουν τις νάρκες ξηράς και τα εν λόγω όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης