Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron: Καθηλωμένη η ΝΔ με 29,8%, 2ο το ΠΑΣΟΚ στο 15,7%, πανωλεθρία για ΣΥΡΙΖΑ 9,5% - Εκπλήξεις από τα δεξιά

Δημοσκόπηση Metron: Καθηλωμένη η ΝΔ με 29,8%, 2ο το ΠΑΣΟΚ στο 15,7%, πανωλεθρία για ΣΥΡΙΖΑ 9,5% - Εκπλήξεις από τα δεξιά
Ανακύπτει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δεν φαίνεται να δίνονται λύσεις από τους αρμόδιους για την τύχη της χώρας, με αποτέλεσμα την καθήλωση της ΝΔ σε ποσοστά κάτω του 30%

Τη διαρκή πολιτική φθορά της κυβέρνησης μετά και τις μη πειστικές εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, αποτυπώνει η δημοσκόπηση της Μetron Analysis για λογαριασμό του Mega.
Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ανακύπτει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δεν φαίνεται να δίνονται λύσεις από τους αρμόδιους για την τύχη της χώρας, με αποτέλεσμα την καθήλωση της ΝΔ σε ποσοστά κάτω του 30%.
Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου καταγράφει ... ελέυθερη πτώση σε σχέση με τα ποσοστά του Ιουνίου της αντίστοιχης μέτρησης και ως εκ τούτου βυθίζεται στην πέμπτη θέση.
Απεναντίας, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει άνοδο και φαίνεται να κλειδώνει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παράλληλα, εκπλήξεις εμφανίζονται στα δεξιά της ΝΔ, αφού η μεν Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου πλασάρεται ως τέταρτο κόμμα με ισχυρά διψήφια ποσοστά, η δε Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, καταγράφει για πρώτη φορά ποσοστά άνω του 5%.

metron-05.jpg


Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,8% έναντι 15,7% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν: Ελληνική Λύση 10,9%, ΚΚΕ 9,7%, ΣΥΡΙΖΑ 9,5% Φωνή Λογικής 5,4%, Πλεύση Ελευθερίας 5,3%, Νίκη 4,4%, Νέα Αριστερά 2,6%, ΜέΡΑ25 1,8%, Σπαρτιάτες 1%. 

Πρόθεση ψήφου - Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 4 μονάδες

ς.jpg

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην πέμπτη θέση έχοντας χάσει σχεδόν 4 μονάδες σε σχέση με τη μέτρηση του Ιουνίου.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 11,8%.

Κόλαφος για την κυβέρνηση τα ποιοτικά στοιχεία - «Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα» εκτιμάει το 71% των πολιτών

metron-01.jpg


Ενδεικτικό για την ουσιαστική φθορά της κυβέρνησης, που δεν αντανακλάται κατ' ανάγκην σε κομματικά ποσοστά, είναι ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν ότι η χώρα οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση σε ποσοστό 71% και προς τη σωστή μόλις το 23%.

Νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας η ακρίβεια για τους πολίτες

metron-02.jpg

Παράλληλα, κατά την εκτίμηση των ερωτώμενων πρώτο πρόβλημα της χώρας σταθερά παραμένει η ακρίβεια με 38%, δεύτερο η οικονομία με 25% και η ιατρική περίθαλψη ανεβαίνει ως τέταρτο πρόβλημα με 5%.


Μειωμένο το ενδιαφέρον της κοινωνίας για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ

metron-03.jpg

Τέλος, οι πολίτες δείχνουν μάλλον μειωμένο ενδιαφέρον για τις κάλπες του ΠΑΣΟΚ (6 και 13 Οκτωβρίου) καθώς το 67% απαντά πως μάλλον ή σίγουρα δεν θα πάει να ψηφίσει.
Το 29% δηλώνει πως θα πάει στις κάλπες με την πλειονότητα των πολιτών που απαντούν θετικά να αυτοτοποθετούνται ιδεολογικά στην κεντροαριστερά με ποσοστό 23%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης