Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία τέλος - Putin: ΝΑΤΟ τόλμησε - ΗΠΑ: Κανένα όπλο δεν σώζει το Κίεβο, τέλος Storm Shadow – Κατάρρευση σε Kursk, Pokrovsk

Ουκρανία τέλος - Putin: ΝΑΤΟ τόλμησε - ΗΠΑ: Κανένα όπλο δεν σώζει το Κίεβο, τέλος Storm Shadow – Κατάρρευση σε Kursk, Pokrovsk
Σκληρό μήνυμα Putin: ΝΑΤΟ εάν τολμάς χτύπησε την Ρωσία – Οι Νατοϊκοί εξετάζουν άμεση εμπλοκή, η Ουκρανία κατέρρευσε - Patrick Ryder (Υποστράτηγος Πενταγώνου ΗΠΑ): Κανένα όπλο δεν μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για την Ουκρανία, θα ηττηθεί
(upd8) Η ένταση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας έφθασε στο κόκκινο… ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος τους προκάλεσε λέγοντας εάν τολμάει το ΝΑΤΟ ας επιτεθεί στην Ρωσία…
Οι αμερικανοί που γνωρίζουν τις συνέπειες της καταστροφής έκαναν πίσω και επίσημα το αμερικανικό Πεντάγωνο αναγνωρίζει ότι κανένα όπλο δεν σώζει την Ουκρανία…
Ο Trump ο υποψήφιος αμερικανός Πρόεδρος έχει σχέδιο παραχώρηση των εδαφών Ουκρανίας στην Ρωσία και μεγάλης κλίμακας αποστρατιωτικοποημένη ζώνη… ο Trump ουσιαστικά υιοθετεί το σχέδιο Putin το μόνο πρακτικά εφαρμόσιμο σχέδιο… η Ουκρανία έχει τελειώσει.
Με βάση όλες τις ενδείξεις ο Ρωσικός στρατός δεν θα χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα εάν η Ουκρανία χτυπήσει Ρωσικά εδάφη… είναι όμως 100% σίγουρο ότι θα χτυπήσει το ΝΑΤΟ με τακτικά πυρηνικά εάν επιτεθεί απευθείας στην Ρωσία.
Ως προς το μέτωπο, ο Ουκρανικός στρατός ξεκάθαρα πλέον ηττάται και υποχωρεί στο Kursk, το μέτωπο του Kursk κατέρρευσε, είναι ενδεικτικό ότι οι Ουκρανοί είχαν κερδίσει 30 χιλιόμετρα σε βάθος στο Kursk και έχουν απομείνει με 21 χιλιόμετρα σε βάθος...
Σκληρό κραχ έχει υποστεί ο Ουκρανικός στρατός στο Pokrovsk…εκεί θα γραφεί ο επίλογος της Ουκρανικής κατάρρευσης.
Μια ενδεικτική πληροφορία ο Ρωσικός στρατός σε δύο ημέρες κέρδισε 8,5 χιλιόμετρα σε πλάτος και 2,6 χιλιόμετρα σε βάθος στην κατεύθυνση Pokrovsk, ο Ουκρανικός στρατός έχει καταρρεύσει.
Η κλεψύδρα γύρισε ανάποδα η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε… το τέλος της Ουκρανίας πλησιάζει η μεγάλη νίκη της Ρωσίας είναι πιο κοντά από ποτέ…
Το ΝΑΤΟ δεν θα τολμήσει δεν έχει την στρατιωτική ισχύ να επιτεθεί στην Ρωσία όταν γνωρίζει την Ρωσική απάντηση…
Η Ρωσία γλεντάει όχι μόνο το σάπιο καθεστώς της Ουκρανίας αλλά και τα σαπισμένα καθεστώτα της Δύσης…

Σκληρό μήνυμα Putin: ΝΑΤΟ εάν τολμάς χτύπησε την Ρωσία – Οι Νατοϊκοί εξετάζουν άμεση εμπλοκή, η Ουκρανία κατέρρευσε

Οι χώρες του ΝΑΤΟ συζητούν όχι μόνο το ενδεχόμενο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσουν δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς, αλλά και την άμεση συμμετοχή στη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Putin.
«Μόνο το στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ μπορεί να εισέλθει σε αποστολές πτήσης σε αυτά τα συστήματα πυραύλων.
Αυτό είναι δυνατό μόνο χρησιμοποιώντας δεδομένα πληροφοριών από δορυφόρους, τα οποία η Ουκρανία δεν διαθέτει άρα εμπλέκονται άμεσα σε σύγκρουση ή όχι», τόνισε ο Putin.
Τώρα, σύμφωνα με τον Putin, υπάρχει μια υποκατάσταση των εννοιών: κανείς δεν συζητά την άρση της απαγόρευσης στο Ουκρανικό καθεστώς να χτυπήσει ρωσικό έδαφος.
«Τους προκαλεί ήδη - με τη βοήθεια μη επανδρωμένων εναέριων και άλλων μέσων.
Αλλά όταν πρόκειται για τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας δυτικής παραγωγής, αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία» τόνισε ο Putin.
Ο Πρόεδρος τόνισε ότι η άμεση συμμετοχή της Δύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία θα αλλάξει σημαντικά την ουσία του πολεμικού παιχνιδιού και θα σημαίνει ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ -Ηνωμένες Πολιτείες, ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Η Μόσχα θα λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που εμφανίζονται μπροστά της, κατέληξε ο Putin.
Ο αμερικανός Πρόεδρος Biden είπε ότι το ζήτημα να επιτραπεί στο καθεστώς του Κιέβου να χρησιμοποιεί όπλα μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος βρισκόταν ακόμη υπό επεξεργασία.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους Financial Times, υπάρχει διάσπαση στην αμερικανική διοίκηση στο θέμα αυτό.
Το Reuters, με τη σειρά του, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να μεταφέρουν πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς JASSM στο καθεστώς του Κιέβου - θα μπορούσαν να εμφανιστούν στην Ουκρανία σε λίγους μήνες.

Η Ρωσία θα απαντήσει εάν η Δύση συμμετάσχει άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση

Η άμεση συμμετοχή των δυτικών χωρών στην ουκρανική σύγκρουση αλλάζει την ουσία του πολεμικού παιχνιδιού η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που δημιουργούνται τόνισε ο Putin.
«Η άμεση συμμετοχή των δυτικών χωρών στη σύγκρουση στην Ουκρανία αλλάζει ήδη σημαντικά την ουσία, την ίδια τη φύση της σύγκρουσης.
Αυτό θα σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ - οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι ευρωπαϊκές χώρες - βρίσκονται σε πόλεμο με την Ρωσία», είπε ο πρόεδρος Putin.
«Και αν είναι έτσι, τότε, έχοντας κατά νου την αλλαγή στην ίδια την ουσία αυτής της σύγκρουσης, θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις με βάση τις απειλές που θα προκύψουν», προειδοποίησε.

Patrick Ryder (Υποστράτηγος Πενταγώνου ΗΠΑ): Κανένα όπλο δεν μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για την Ουκρανία, θα ηττηθεί

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ πιστεύει ότι κανένας τύπος όπλου δεν θα αλλάξει το παιχνίδι και η Ουκρανία δεν θα βγει νικήτρια από την τρέχουσα σύγκρουση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Υποστράτηγος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Patrick Ryder.
«Θα σας υποδείκνυα τα σχόλια του υπουργού Άμυνας Lloyd Austin στο Ramstein στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ στην Γερμανία την περασμένη εβδομάδα, όπου τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία ικανότητα, καμία ασημένια σφαίρα που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να νικήσει σε αυτή την σύγκρουση», είπε ο Patrick Ryder.
Πρόσθεσε ότι, κατά τη γνώμη των ΗΠΑ, η Ουκρανία θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή της με τρόπο που να της δίνει ένα ισχυρότερο χέρι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Guardian, Times: Η Βρετανία επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει Storm Shadow για χτυπήματα σε Ρωσικό έδαφος  - CNN: Οι ΗΠΑ δεν έχουν αλλάξει

Το Ηνωμένο Βασίλειο φέρεται να επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow που παρέχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο για να χτυπήσει στρατιωτικά αντικείμενα στη Ρωσία τις επόμενες ημέρες.
Η βρετανική εφημερίδα The Guardian ανέφερε στις 11 Σεπτεμβρίου ότι πηγές εντός της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη λάβει απόφαση να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow που παρέχονται από τις ΗΠΑ για να χτυπήσει αντικείμενα στη Ρωσία, αλλά ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ανακοινώσει την αλλαγή πολιτικής έως και μετά τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden στις 13 Σεπτεμβρίου με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Keir Starmer.
Η βρετανική εφημερίδα The Times ανέφερε στις 12 Σεπτεμβρίου ότι δύο πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow και SCALP που παρέχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία για να χτυπήσει στρατιωτικά αντικείμενα στη Ρωσία, αλλά πιθανότατα δεν θα επιτρέψουν στις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν πυραύλους ATACMS που παρείχαν οι ΗΠΑ για να χτυπήσουν στρατιωτικά αντικείμενα στη Ρωσία.
Το CNN στις 11 Σεπτεμβρίου τόνισε ότι η κυβέρνηση Biden δεν έχει αλλάξει την πολιτική της να απαγορεύει στις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν πυραύλους ATACMS που παρέχονται από τις ΗΠΑ για να χτυπήσουν εντός της Ρωσίας, παρά το γεγονός ότι συζητούν τακτικά το θέμα.
Ο Biden ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «επεξεργαζόταν αυτό το σχέδιο» όταν ρωτήθηκε σχετικά με πιθανά σχέδια για άρση των περιορισμών των ΗΠΑ στη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία στη Ρωσία.
Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος δήλωσε στις 12 Σεπτεμβρίου ότι Ουκρανοί αξιωματούχοι υπέβαλαν λεπτομερές αίτημα για άρση των δυτικών περιορισμών στα πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία κατά την πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου και τόνισε ότι οι καθυστερήσεις στην άρση των περιορισμών επέτρεψαν στη Ρωσία να μεταφέρει κάποια στρατιωτικά αντικείμενα «βαθύτερα» στη Ρωσία.

Daily Telegraph: Η Ουκρανία εξαντλεί τους πυραύλους Storm Shadow

Η Ουκρανία έχει σχετικά χαμηλό αριθμό πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow στα οπλοστάσια της, επειδή η κυβέρνηση του Κιέβου τους χρησιμοποίησε ενεργά στις προηγούμενες εναέριες επιθέσεις της στην Κριμαία, έγραψε η Daily Telegraph επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές.
Οι αναφορές σχετικά με το εάν η Ουκρανία έχει άδεια να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους που προμήθευσε το Ηνωμένο Βασίλειο για επιθέσεις βαθιά στη Ρωσία ήταν αμφιλεγόμενες τους τελευταίους μήνες.
Στις 10 Ιουλίου, το Bloomberg ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Keir Starmer αναγνώρισε το δικαίωμα της Ουκρανίας να χρησιμοποιεί το Storm Shadow για χτυπήματα εντός της Ρωσίας.
Αργότερα, αξιωματούχοι άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανασκεύασαν αυτές τις δηλώσεις.
Η Daily Telegraph έγραψε ότι η στρατιωτική διοίκηση της χώρας θεώρησε αυτές τις δηλώσεις ακατάλληλες.
Ο Guardian ανέφερε, επικαλούμενος πηγές, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έδωσε το πράσινο φως στη χρήση πυραύλων μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow για χτυπήματα εντός της ρωσικής επικράτειας.
Ωστόσο, η Βρετανία δεν θα προβεί σε δημόσιες ανακοινώσεις για το θέμα, σύμφωνα με τον Guardian.
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να ζητήσει την άδεια των ΗΠΑ για να εγκρίνει τέτοιου είδους πυραυλικές επιθέσεις, επειδή οι πύραυλοι κατασκευάζονται με εξαρτήματα κατασκευής των ΗΠΑ.
Το θέμα θα τεθεί στην συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Keir Starmer και του προέδρου των ΗΠΑ Biden στην Ουάσιγκτον στις 13 Σεπτεμβρίου.

Σχέδιο ειρήνης Trump: Παραχώρηση Ουκρανικών εδαφών στην Ρωσία και αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, όχι στο ΝΑΤΟ

Το σχέδιο του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ Trump για ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης προβλέπει αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ουδετερότητα της Ουκρανίας, δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο David Vance αντιπρόεδρος του Trump.
«Αυτό που πιθανώς φαίνεται είναι κάτι σαν την τρέχουσα γραμμή οριοθέτησης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι η δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνη.
Η Ουκρανία διατηρεί την ανεξάρτητη κυριαρχία της.
Η Ρωσία λαμβάνει την εγγύηση ουδετερότητας από την Ουκρανία.
Δεν εντάσσεται στο ΝΑΤΟ, δεν εντάσσεται σε κάποια από αυτά τα συμμαχικά ιδρύματα», είπε ο David Vance.
Εκτός από αυτό, «οι Γερμανοί και άλλες χώρες πρέπει να χρηματοδοτήσουν την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας».

Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Επικίνδυνα παιχνίδια με την φωτιά παίζει η Δύση… χάος εάν χτυπηθεί η Ρωσία

Οι δυτικές χώρες αναλαμβάνουν πολύ μεγάλους κινδύνους προσπαθώντας να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος, τόνισε ο απόστρατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Συνταγματάρχης Daniel Davis σχολιάζοντας την δήλωση του Ρώσου Προέδρου Putin ότι το ΝΑΤΟ συζητά το ενδεχόμενο άμεσης συμμετοχής στη σύγκρουση με τη Ρωσία.
«Παίζουμε κυριολεκτικά με τη φωτιά κάνοντας τέτοια βήματα για να επιτρέψουμε στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία», είπε ο Daniel Davis.
Κατά τη γνώμη του, οι ηγέτες των δυτικών κρατών δεν καταλαβαίνουν ότι με τις αποφάσεις τους φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά σε ένα νέο στάδιο εχθροπραξιών, που θα μπορούσε να φέρει ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους κλιμάκωσης.

Elon Musk (ΗΠΑ): Έχω κακό προαίσθημα… μην αψηφήσουμε τις προειδοποιήσεις του Putin

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Elon Musk σχολίασε στο κοινωνικό δίκτυο Χ τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Putin για την άμεση συμμετοχή της Δύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία, εκφράζοντας ανησυχία για όσα συμβαίνουν. «Έχω ένα κακό προαίσθημα για αυτό», έγραψε ο Elon Musk.
Έτσι αντέδρασε ο επιχειρηματίας σε ένα απόσπασμα βίντεο της συνέντευξης του Putin που δημοσιεύτηκε από χρήστη του κοινωνικού δικτύου X, στο οποίο ο Ρώσος ηγέτης ανακοίνωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ συζητούσαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ο χρήστης έγραψε στην ανάρτηση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden και η αντιπρόεδρος Kamala Harris θα «ξεκινήσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» μεταξύ 14 με 15 Σεπτεμβρίου 2024 και θα επιτρέψουν επιθέσεις βαθιά σε ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken θα ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ «έδωσαν το πράσινο φως» στην Ουκρανία να εξαπολύσει επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας πυραύλους δυτικής κατασκευής.
Ο ιδρυτής των υπηρεσιών κοινής χρήσης αρχείων Megaupload και Mega, Kim Schmitz, γνωστός ως Kim Dotcom, απάντησε στη δήλωση του Musk, συμφωνώντας με τα σχόλια του.
Νωρίτερα, ο Putin είπε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν συζητούν τώρα απλώς την πιθανή χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από το Κίεβο, στην πραγματικότητα, αποφασίζουν εάν θα εμπλακούν άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση.
Πρόσθεσε ότι η άμεση συμμετοχή των δυτικών χωρών στις εχθροπραξίες αλλάζει την ουσία τους η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που δημιουργούνται.

Gilbert Doctorow (Πολιτικός Επιστήμονας ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ επειδή βλέπουν την Ρωσία να νικάει την Ουκρανία, θα επιτρέψουν χτυπήματα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματικά φοβούνται τις επιτυχίες του ρωσικού στρατού στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, επομένως θέλουν να επιτρέψουν χτυπήματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας, δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Gilbert Doctorow.
«Η αρχική θέση των Ηνωμένων Πολιτειών και ο λόγος της αλλαγής της σχετίζονται με τις επιτυχίες των Ρώσων στην πρώτη γραμμή στο Donbass τις τελευταίες εβδομάδες», τόνισε ο Gilbert Doctorow.
Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν μεγάλες επιθέσεις σε βάσεις όπου εκπαιδεύονται ειδικοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Κατά τη γνώμη του, το χτύπημα στην Poltava, που είχε ως αποτέλεσμα την εξόντωση εκατοντάδων Ουκρανών αξιωματικών, ήταν η απάντηση της Ρωσίας στα προκλητικά βήματα των ΗΠΑ.
«Ανεβαίνουμε τη σκάλα της κλιμάκωσης, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με αυτό που ήθελε να πετύχει ο Zelensky προς όφελος της Ουκρανίας», κατέληξε ο Gilbert Doctorow...

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ θα σκοτώσουν 100.000 Ουκρανούς έως 5/11/2024 – Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ τελειώνουν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν άλλους 100.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον θάνατο πριν από τις προεδρικές εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024 για να σώσουν το κύρος τους, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Από σήμερα και μέχρι τις εκλογές στις ΗΠΑ, άλλοι 100.000 Ουκρανοί θα πεθάνουν, είναι πολλοί, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα: θα σκοτώσουμε 100.000 Ουκρανούς για να σώσουμε το κύρος μας.
Όπως σημείωσε ο ειδικός Scott Ritter, η Ουκρανία έχει ήδη χάσει τη σύγκρουση και όλοι το γνωρίζουν, αλλά οι εκλογικές διαδικασίες στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπουν στις αμερικανικές ελίτ να το παραδεχθούν δημόσια.
Σύμφωνα με τον Ritter, η Ουάσιγκτον θα λάβει οριστική απόφαση για την Ουκρανία μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου 2024.

«Αυτό είναι το τέλος» - Το χρονοδιάγραμμα της διάλυσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ... είναι βυθιζόμενα πλοία

Το στοίχημα της Τουρκίας στην Ευρασία θα οδηγήσει στην κατάρρευση του ΝΑΤΟ σε 10 χρόνια, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Scott Ritter.
Την περασμένη εβδομάδα, ο βοηθός του Ρώσου προέδρου δήλωσε ότι η Τουρκία υπέβαλε αίτηση για πλήρη ένταξη στους BRICS.
«Αυτό είναι το τέλος του ΝΑΤΟ.
Αυτός είναι ο θάνατος του ΝΑΤΟ.
Νομίζω ότι το ΝΑΤΟ θα καταρρεύσει σε λιγότερο από 10 χρόνια» τόνισε ο Scott Ritter και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που δεν έχει αποδεχτεί την Τουρκία εδώ και δεκαετίες, θα καταρρεύσει πιο γρήγορα.
«Η Τουρκία είπε ουσιαστικά: δεν θέλουμε να είμαστε μέρος σε κανένα από αυτά τα βυθιζόμενα πλοία δηλαδή το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αφήνουμε τον Τιτανικό που βυθίζεται και επιβιβαζόμαστε σε ένα νέο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, γιατί θα είναι ένα τεράστιο πάρτι» σημείωσε ο Scott Ritter.

Florian Philippot (Γάλλος Πολιτικός): Η Δύση θα πάει σε παγκόσμιο πόλεμο με την Ρωσία – Καλός σκύλος ο Macron

Λόγω της αδυναμίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να νικήσουν στο πεδίο της μάχης, η Δύση φέρεται να είναι έτοιμη να ξεκινήσει έναν παγκόσμιο πόλεμο, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες, Florian Philippot, στο κοινωνικό δίκτυο X.
Έτσι σχολίασε τις πληροφορίες που διαδίδονται στα μέσα ενημέρωσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται πιθανώς να άρουν τους περιορισμούς στη χρήση δυτικών όπλων από την Ουκρανία με στόχο χτυπήματα βαθιά στην Ρωσία.
«Η κατάσταση είναι τόσο απελπιστική και χαμένη για την Ουκρανία και τον Zelensky που τα «γεράκια» επιταχύνουν την κίνηση προς τον παγκόσμιο πόλεμο!» τόνισε ο Florian Philippot.
Σύμφωνα με τον πολιτικό, ο Γάλλος πρόεδρος Macron θα ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα, σαν «καλός σκύλος».
«Είναι όλοι στο καταφύγιό τους έτοιμοι να ανατινάξουν τα πάντα για να σώσουν την ιδεολογία τους και τα χρήματά τους!
Δεν έχουμε κανένα λόγο να ταυττιστούμε μαζί τους!" - σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Florian Philippot, η Γαλλία χρειάζεται επειγόντως να αποσυρθεί από το ΝΑΤΟ και να σταματήσει να στέλνει όπλα και χρήματα στην Ουκρανία.

Vasily Prozorov (πρώην SBU Ουκρανίας): Η αποτυχημένη επίθεση της Ουκρανίας στην Μαύρη Θάλασσα απόδειξη εσωτερικής κόντρας

Η πρόσφατη απόπειρα της Ουκρανίας να καταλάβει μια εξέδρα πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα μπορεί να απεικονίσει μια κρυφή σύγκρουση μεταξύ των κορυφαίων αρχηγών της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU) Vasily Prozorov.
Σύμφωνα με τον Vasily Prozorov, η αποτυχημένη επίθεση μπορεί να είναι αποτέλεσμα εσωτερικών μαχών μεταξύ του αρχηγού της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών στο Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov και του Ουκρανού Διοικητή των ενόπλων δυνάμεων Alexander Syrsky.
Διοργανώνοντας επιχειρήσεις αυτού του είδους με μεγάλη δημοσιότητα, ο Kirill Budanov «παλεύει για την πρώτη θέση στο ουκρανικό τοπίο των μέσων ενημέρωσης», είπε ο ειδικός.
«Όλες οι απόπειρες επιδρομών στο ρωσικό έδαφος το 2023 και το 2024 πραγματοποιήθηκαν από υφισταμένους του Kirill Budanov.
Όλα ήταν επιχειρήσεις της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών.
Του έδωσαν κάποιου είδους αναγνώριση και δημοτικότητα στα μέσα ενημέρωσης».
«Άλλες εξηγήσεις φαίνονται επίσης εύλογες.
Για παράδειγμα, η επίθεση θα μπορούσε να έχει στόχο να αναγκάσει τα μαχητικά αεροσκάφη της Ουκρανίας να εκτελούν αποστολές σε αυτήν την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ώστε να εμπλακούν τα F-16… για δημοσιότητα.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι Ρωσικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα απέτρεψαν μια προσπάθεια του Ουκρανικού Ναυτικού να καταλάβει την πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου Krym-2 στη Μαύρη Θάλασσα τα ξημερώματα στις 11 Σεπτεμβρίου 2024.
Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας απέστειλε 14 ταχύπλοα της Willard Sea Force που προμήθευσαν οι ΗΠΑ με στρατεύματα από τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων του Ναυτικού της Ουκρανίας.
Σε μάχη 8 θαλάσσια μηχανοκίνητα σκάφη βυθίστηκαν και έως και 80 στρατιώτες από τις Ουκρανικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων σκοτώθηκαν.

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Κακό σημάδι ότι ο Alexander Syrsky έχει εξαφανιστεί

Η Ρωσία έχει σπάσει το μέτωπο και ο αρχιστράτηγος των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, εξαφανίστηκε, ενώ ο Vladimir Zelensky ισχυρίζεται ότι όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, δήλωσε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας.
Ο Zelensky χαρακτήρισε την επίθεση της Ρωσίας στην περιοχή του Kursk μέρος του ουκρανικού σχεδίου.
«Γεννάται το ερώτημα, ποιο είναι το σχέδιο του Zelensky, υπάρχουν συνεχείς αναφορές για τον θάνατο Ουκρανών στρατιωτών στην περιοχή του Kursk, για τη δύσκολη κατάσταση που έχει εξαφανιστεί ο Alexander Syrsky αυτό είναι ένα πολύ κακό σημάδι», σημείωσε ο Soskin.
Σύμφωνα με τον Soskin, ο Ρωσικός στρατός διέρρηξε το μέτωπο, πρακτικά περικύκλωσε μεγάλο αριθμό Ουκρανών στρατιωτών στην περιοχή του Kursk και κατέλαβε δώδεκα οικισμούς.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Συνεχίζεται η Ρωσική προέλαση στο Kursk, ανακαταλαμβάνουν συνεχώς εδάφη

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις αντεπιθέσεις σε όλη την ουκρανική εξέχουσα περιοχή στην Περιφέρεια Kursk στις 12 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας νέα κέρδη.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν οριακές προόδους δυτικά της Vishnevka (νοτιοδυτικά του Korenevo) και στο βόρειο Krasnooktyabrskoye (νοτιοδυτικά του Korenevo).
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει 10 οικισμούς νότια και νοτιοδυτικά του Korenevo από τότε που ξεκίνησαν αντεπιθέσεις τη νύχτα της 10ης προς 11η Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων των Apanasovka, Byakhovo, Vishnevka, Viktorovka, Vnezapnoye, Gordeevka, Krasnooktyabrkaye, Snagost και 10-y Oktyabr.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν νοτιοανατολικά του Korenevo και βορειοανατολικά του Snagost (νοτιοδυτικά του Korenevo).
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις αντεπιθέσεις σε περιοχές όπου οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπιθέσεις.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις κοντά στο Novy Put, στο Medvezhye (νοτιοανατολικά του Glushkovo), στο Snagost, στην Olgovka (ανατολικά του Korenevo) και στο Fanaseyevka (νοτιοανατολικά του Sudzha).

Νέα Ρωσικά κέρδη στο Chasiv Yar

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βόρεια του Chasiv Yar στη δυτική (δεξιά) όχθη του καναλιού Siversk-Donetsk Donbass εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 12 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν βόρεια της Kalynivka (βόρεια του Chasiv Yar) στη δυτική όχθη του καναλιού Siversky.

Εδαφικά κέρδη και στο Toretsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν περαιτέρω κατά μήκος της οδού Tsentralna στο ανατολικό Toretsk και κατέλαβαν το Microraion Νο. 1 (νοτιοανατολικό Toretsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης τις επιθετικές επιχειρήσεις βορειοανατολικά του Toretsk κοντά στο Dachne και νότια του Toretsk κοντά στο Niu York και το Nelipivka

Προέλαση Ρώσων 8,5 χλμ σε πλάτος και 2,6 χλμ σε βάθος στην κατεύθυνση Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Pokrovsk και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Pokrovsk.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου από Ρώσους στρατιώτες που δρούσαν ελεύθερα στο νότιο Ukrainsk (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και αλληλεπιδρούν με Ουκρανούς πολίτες εθελοντές δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει πλήρως το Ukrainsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος του σιδηροδρόμου βορειοανατολικά της Novohrodivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Επίσης προχώρησαν στη νοτιοανατολική Lysivka (δυτικά της Novohrodivka.
Οι Ρώσοι προελαύνουν βόρεια και νοτιοανατολικά του Ukrainsk σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις.
Οι Ρώσοι που δρούσαν νοτιοανατολικά του Pokrovsk προχώρησαν κατά μήκος ενός μετώπου πλάτους 8,5 χιλιομέτρων και 2,6 χιλιομέτρων βαθιά νότια του Netaylove, δυτικά του Nevelske και βόρεια της Krasnohorivka.
Η βαριά ουκρανική δραστηριότητα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (FPV) στην κατεύθυνση του Pokrovsk περιπλέκει τις ρωσικές χερσαίες επιθέσεις.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση έχει συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό δυνάμεων στη νότια πλευρά της κατεύθυνσης Pokrovsk και ότι στοιχεία της 1ης, 9ης, 114ης και 110ης ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων στοιχεία του 438ου Συντάγματος Μηχανοκίνητου Τυφεκίου και άλλα στοιχεία επιτίθενται νοτιοανατολικά του Pokrovsk.

UAF_Kursk_Incursion_September_12_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_12_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_12_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_September_12_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_September_12_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_12_2024.png

12sep2024_Ukraine_Kurakhove_Selidovo_Map-768x730.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης