Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη κλιμάκωση - Το ΝΑΤΟ θα στείλει στρατό στην Ουκρανία - Κίνδυνος για... πυρηνικό πόλεμο

Επικίνδυνη κλιμάκωση - Το ΝΑΤΟ θα στείλει στρατό στην Ουκρανία - Κίνδυνος για... πυρηνικό πόλεμο
Στόχος… οι διαπραγματεύσεις με Ρωσία υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Alexander Fomin
(upd) Το ΝΑΤΟ σκοπεύει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία προκειμένου να πιέσει και να αναγκάσει τη Ρωσία να πάει σε διαπραγματεύσεις για το ουκρανικό με τους όρους του Κιέβου υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Alexander Fomin.
«Το Κίεβο λαμβάνει ολοκληρωμένη στρατιωτική βοήθεια.
Σύγχρονο όπλα μεταφέρονται στο φασιστικό εθνικιστικό καθεστώς, ωθώντας τις μαριονέτες του Κιέβου να εξαπολύσουν επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος.
Προκειμένου να εξαναγκάσουν με τη βία τη Ρωσία σε διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τους όρους του Κιέβου, τα κράτη του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να στείλουν τα στρατεύματά τους στην Ουκρανία.
Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων» είπε ο Fomin μιλώντα στο φόρουμ Xiangshan.
Όπως είπε, σε αυτό το πλαίσιο, «οι ΗΠΑ εργάζονται ενεργά σε μια νέα έκδοση του πυρηνικού τους δόγματος», το οποίο, όπως πιστεύει η Ρωσική Ομοσπονδία, θα προβλέπει ότι «το όριο για τη χρήση πυρηνικών όπλων μπορεί να μειωθεί σημαντικά».

Η εισβολή στο Kursk έγινε με την υποστήριξη της Δύσης

Όσον αφορά την εισβολή των Ουκρανών στο Kursk ο Fomin υποστήριξε ότι αυτή έγινε με την πλήρη υποστήριξη της Δύσης.
«Μετά την εισβολή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έδαφος του Kursk της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις αρχές Αυγούστου που πραγματοποιήθηκε με την πλήρη υποστήριξη των δυτικών χωρών, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση απέκτησε μια νέα διάσταση.
Εάν νωρίτερα το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποίησε την εικόνα του θύματος στη διεθνή σκηνή και παρουσίαζε τις στρατιωτικές ενέργειες του ως δήθεν δίκαιο αγώνα για ανεξαρτησία, η επίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά του άμαχου πληθυσμού της Ρωσίας, κατέρριψε τελικά αυτό το ψέμα» υπογράμμισε ο Fomin, επισημαίνοντας ότι το «project της Ουκρανίας», τουλάχιστον από το πραξικόπημα του Μαϊντάν, «ήταν και παραμένει ένα όργανο της συλλογικής Δύσης, ο απώτερος στόχος της οποίας είναι να προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά στη Ρωσία».

Πλήρως αποτελεσματικά τα ρωσικά όπλα

Ο Fomin αναφέρθηκε και στα ρωσικά όπλα, αναφέροντας πως αυτά αποδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, απόλυτα αποτελεσματικά.
«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία άλλαξε εντελώς την έννοια του σύγχρονου πολέμου.
Μόλις πριν από λίγα χρόνια, ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς την τρέχουσα κλίμακα χρήσης μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και άλλων μη επανδρωμένων οχημάτων αναγνώρισης, επικοινωνιών, ηλεκτρονικού πολέμου και καταστολής.
Σήμερα, η σημασία των τανκ σε μια σύγχρονη ένοπλη σύγκρουση και οι προσεγγίσεις για την προστασία τους αναθεωρούνται, η αντιμετώπιση της πολεμικής κατάσταση έχει αποκτήσει μια νέα διάσταση.
Τα ρωσικά όπλα έχουν αποδείξει πλήρως την αποτελεσματικότητα τους σε συνθήκες πολέμου» επισήμανε ο Fomin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης